Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Normal İhale 327 BİN TL 21B İhale 1 MİLYON 166 BİN TL

Normal İhale 327 BİN TL 21B İhale 1 MİLYON 166 BİN TL
Kuşadası Belediyesi, araç kiralama hizmeti için ödediği faturaya tam yüzde 256 zam yaptı. Zamlı hizmeti veren şirket de bizzat belediye tarafından seçildi.

Kuşadası Belediyesi’nin hem yapılış biçimi, hem de maliyetleri nedeniyle eleştiri konusu olan 21B kapsamındaki ihalelerde ortaya çıkan rakamlar dudak uçuklatıyor. Belediye’nin, davet ettiği firmalar dışında teklif kabul etmediği 28 Aralık tarihli Araç Kiralama İhalesi’nde Aylık 327 bin liraya aldığı hizmet için ödediği faturayı 1 milyon 166 bin liraya yükseltmesi büyük tepki topladı. Kuşadası Belediye Meclisi’nin AK Partili üyeleri, yüzde 256’lık zammın yapıldığı ihale ile ilgili olarak kendilerine bilgi verilmesini istedi. Tartışmalar sürerken, 10 yılı aşkın süredir Kuşadası Belediyesi’ne araç kiralama hizmeti veren Doğukan Turizm Taşımacılık Ltd. Şti’nin, başvurusuna rağmen “neden ihaleye davet edilmedi”  sorusu da cevapsız kaldı.

Doğukan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Turan, bu güne kadar Kuşadası Belediyesi’nin tüm taleplerini yerine getirdiklerine dikkat çekerek, hizmetlerinde en küçük bir kusur olmadığını vurguladı. Erkan Turan, Kuşadası Belediyesi’nin bu kararı ile kamu zararına neden olduğuna dikkat çekerek, ihalenin iptali yolundaki yasal mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi. Doğukan Turizm Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar Kuşadası Belediyesi’ne karşı yükümlülüklerimizi bir kez bile aksatmadık. En küçük bir şikayete bile fırsat tanımadık. Bir hatamız olsaydı, aynı kuruma bu kadar uzun süre hizmet veremezdik. Zaten bugüne kadar bize bu yönde tek bir şikayette bile bulunulmadı. Ama Kuşadası Belediyesi anlaşılmaz bir tavırla hiç gereği yokken ihale yöntemini değiştirdi. Bu bilgiyi bile tesadüfen öğrendik. Bunun üzerine pazarlığa girmek için bir dilekçe ile başvuru yaptık. Aynı günlerde belediye yöneticileri ile de görüşme taleplerimiz oldu. Ancak ne görüşme isteğimize, ne de resmi dilekçemize cevap bile verilmedi. 28 Aralık’taki ihale ile resmen rekabet ortamı ortadan kaldırıldı. Bundan zararlı çıkan biz değil, Kuşadası halkı. Aradaki halkın faturasını yine Kuşadası ödeyecek. Bu yanlıştan dönülmesi için yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Adaletin yerini bulacağından zerre kadar kuşkumuz yok dedi.”

Bu arada araç kiralama konusunda faaliyet gösterme kararını, ihale günü alan yeni üstlenici Uzman Personel Destek Hizmetleri Ltd. Şti’nin, daha önce bir başka kamu kurumuna benzer hizmet verdiğine dair hiçbir resmi kayıt bulunamadı. Belediye yönetimine yakın bazı çevreler tarafından araç kiralama konusunda tecrübeli olduğu iddia edilen İstanbul firmasının daha çok katı atık toplama ve çevre temizliği gibi konularda faaliyet gösterdiği bilgisine ulaşıldı. Uzman Personel Destek Hizmetleri Ltd. Şti.’nin Kuşadası Belediyesi’ne kiraladığı araçların farklı şirketler üzerine kayıtlı olması ise dikkat çekici bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!