Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuşadası Belediyesi’nden Tartışma Yaratacak Bir İhale Daha!

Kuşadası Belediyesi’nden Tartışma Yaratacak Bir İhale Daha!
Araç kiralamak için “Olağanüstü Koşullarda Uygulanan” (21B) davet yöntemi ile yapılan ihaleye, 11 yıldır bu hizmeti veren şirket davet bile edilmedi, İş İstanbullu bir firmada kaldı.

Geçtiğimiz aylarda, pazarlık usulü ile gerçekleşen Çevre Yolu Peyzaj İhalesi ve Sokak Düzenleme çalışmaları yüzünden şikayet konusu olan Kuşadası Belediyesi, araç kiralama hizmeti alırken de aynı yöntemi seçti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dahil CHP yönetiminin “adrese teslim” olarak tanımladığı, AK Parti’yi eleştirdiği konuların başında gelen doğal afet durumlarında acil işlerde benimsenmesi gereken 21/B kapsamında gerçekleşen kiralama ihalesine, Belediye’ye 11 yıldır hizmet veren firma davet edilmedi. İhaleyi İstanbul merkezli bir şirketin kazandığı belirtildi. İhaleye çağrılmayan eski yüklenici İzmir firması Doğukan Turizm’in sahibi Erkan Turan, kendilerinin aylık 300 bin TL bedelle verdikleri hizmet için Kuşadası Belediyesi’nin 1 Ocak’tan itibaren aylık 1 milyon 200 bin lira ücret ödeyeceğini iddia etti.

 

Kuşadası’nda kafaları karıştıran ihale ile ilgili gerçek, yıllardır bu hizmeti veren Doğukan Turizm’e ait araçların 1 Ocak’tan bu yana belediye tesislerinin dışında park etmeye başlamasıyla ortaya çıktı. Bu alışılmadık durum ile ilgili soruları yanıtlayan Doğukan Turizm’in sahibi Erkan Turan, Kuşadası Belediyesi’nin 1 Ocak 2021 itibari ile aynı hizmeti İstanbul merkezli bir firmadan almaya başladığını söyledi. Süreçle ilgili bilgi veren Erkan Turan, “Yıllardır Kuşadası Belediyesi’ne bu hizmeti biz verdik. Her ihale döneminde rekabet şartları oluşturuldu ve Kuşadası Belediyesi her seferinde en uygun koşullarda istediği hizmeti aldı. Son sözleşmemiz 31 Aralık 2020 tarihinde bitti. Yeni bir ihale yapılmasını beklerken, bu kez alımın 21/B yöntemiyle gerçekleşeceğini duyduk. Pazarlığa davet edilmek için belediyeye resmi başvuru da yaptık. Ama dilekçemize cevap bile verilmedi” diye konuştu.

İhalenin yöntemi konusunda da çarpıcı açıklamalar yapan Erkan Turan, Ege’de aynı hizmeti verecek yüzlerce şirket varken İstanbullu bir firmanın davet edilişine ve ihaleyi bu kuruluşun kazanmasına bir anlam veremediklerini söyledi. Erkan Turan, ihale konusunda da şunları söyledi:

“Bir kere böyle bir ihalenin 21/B kapsamına dahil edilmesi anlaşılır gibi değil. Belediyenin böyle bir hizmet alacağı aylar öncesinden belli. Sonradan ortaya çıkmış bir ihtiyaç olsa, kiralanacak araçlar ambulans olsa anlayalım. Ama ortada böyle bir durum da yok. Hadi Ege’den bu hizmeti almadın. İstanbul’da yüzlerce firma arasından teklif istemek için bu firmayı nasıl buldun? Bu kadar da değil. Bize gelen bilgilere göre ihale 3 ay için yapılmış. Ve aylık 1 milyon 200 bin liraya karşılığı sözleşme imzalanmış. Yani 3 aylık toplamı 3 milyon 600 bin lira. Oysa biz aynı fiyata tam 1 yıl hizmet veriyorduk. Aradaki fark tam 4 kat. Bu da bir yılda 10 milyon para eder. Bu, Belediyeyi, kamuyu zarara uğratmak değil de nedir?”

Erkan Turan sözlerinin sonunda, ihalenin iptal edilmesi adına tüm yasal girişimleri başlatacaklarını belirterek, “Göreceksiniz yapılan bu yanlışa yargı dur diyecek” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!