Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuşadası Tarihinin En Büyük Beton İşgaliyle Karşı Karşıya!

Kuşadası Tarihinin En Büyük Beton İşgaliyle Karşı Karşıya!
Kirazlı sınırında yapılaşma izni aldığı arsaya 950 milyon liraya müşteri arayan yatırımcı, Değirmendere’deki 510 dönüm araziyi imar garantisiyle satışa çıkardı.

Rant uğruna doğal güzellikleri betona dönüşen Kuşadası, tarihinin en büyük yapılaşma tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Kirazlı sınırındaki 344 dönümlük arazisini imara açtırdıktan sonra 950 milyon lira bedelle satışa çıkartan yatırımcı, bu kez Değirmendere’deki 510 dönümlük arsasına “İmar Garantisi” ile müşteri aramaya başladı. Metre karesi 65 euro’dan satışa çıkartılan arazi için verilen ilanlarda, söz konusu arazinin mimari projesinin hazırlatıldığı belirtilerek, proje ile ilgili taslağa da yer verildi. Yapılaşma izni verilen 344 dönümlük arsa 600 metre uzaklıkta bulunan alana imar izni çıkması durumunda, arada kalan bölgenin de betona teslim olmasının kaçınılmaz olduğu ifade edildi. Satış duyurularında iki arsanın birlikte değerlendirilebileceği yolundaki vurgulama, bölgedeki tarım alanlarının da beton tehdidi altında olduğunun kanıtı şeklinde yorumlandı.

Kuşadası-Kirazlı sınırındaki 344 dönümlük orman arazisi için sağlık turizmi tesisi projesi hazırlatan ve bu proje ile yapılaşma izni alan yatırımcı Nazir Arslan, benzer hamleyi Değirmendere’deki 510 dönümlük arazi için başlattı. 1 milyon liraya satın aldığı Kirazlı sınırındaki araziyi, 1/1000’lik uygulama imar planları onaylandıktan sonra 950 milyon liraya satışa çıkartan Arslan, ilanlarda Değirmendere’deki arazinin konut+ticari alan olarak kullanılacağını duyurdu. Bölgenin 1/100.000’lik planlarda konut ve sağlık yaşam tesisleri lejantında bulunduğuna dikkat çekilen ilanlarda, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğundaki 1/5.000’lik planlar ile Kuşadası Belediyesi sorumluluğundaki 1/1000’lik uygulama imar planlarının da yaptırılacağına dikkat çekildi.

Bir gayrimenkul firması aracılığı ile verilen ilanlarda, bir mimari proje görseline de yer verildi ve bununla ilgili olarak da, “Bir İspanyol mimari grubuna proje dizaynı yaptırılmıştır” denildi. Aynı ilanda Değirmendere’deki parselin 600 metre uzaklıktaki Kirazlı sınırındaki arsa ile birlikte de değerlendirilebileceği belirtildi.

Gayrimenkul danışmanları, imar izni alındıktan sonra yatırımcısına 127 milyon dolarlık bir rant oluşturan Kirazlı sınırındaki arazinin satışa çıkartılan 510 dönümlük araziye referans olacağını savundu. Türkmen Mahallesi 402/8 parsele kayıtlı arazinin fiyatının ortaya çıktığı andan itibaren pek çok yatırımcının gözünü bu bölgeye diktiğini anlatan gayrimenkul danışmanları, ilanda söz edildiği gibi 510 dönümün arsanın konut imarına açılması durumunda fiyatının 1 milyarın üzerine çıkmasını beklediklerini belirterek, “Eğer 2. Arsa da imara açılırsa, bu durum diğerleri için de emsal oluşturur. Daha şimdiden bölgedeki şeftali bahçeleri ve zeytinlikler için bu hesaplar yapılmaya başlandı. Burada yapılaşma başlarsa arkası çorap söküğü gibi gelir. Bunun önüne kimse geçemez” diye konuştular.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!