Aydın
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuşadası'nda motosiklet denetimlerinde 1 günde rekor ceza


Kuşadası'nda motosiklet denetimlerinde 1 günde rekor ceza
Aydın Kuşadası'nda trafik polisleri dört farklı noktada eş zamanlı motosiklet denetimi yaptı. Denetimlerde bir günde 224 motosiklet kontrol edildi. Kask takmayan ve belge eksikleri olanlar ile kasksız olarak polisin dur ihtarına uymayan sürücülere toplamda 346 bin lira gibi rekor para cezası kesildi.

Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Amirliği polis ekipleri ilçe merkezi ve trafik yoğunluğu olan dört farklı noktada motosikletlilere yönelik uygulamalar yaptı.

Yapılan uygulamalarda motosiklet sürücülerine “Kask Takmamak”, “Ehliyetsiz motosiklet kullanmak”, “Trafik sigortası olmadan trafiğe çıkmak” , “Ters yöne girmek”, “Kaldırımda motosiklet kullanmak”, “Plakasız araç kullanmak” , “Seyir halinde cep telefonu ile konuşmak” , “Dur ikazına uymamak” , “Muayenisiz araç kullanmak” ve “Yaya Yolunda motosiklet kullanmak” suçlarından 224 sürücüye toplamda 346 bin lira para cezası yazıldı. 

Belgeleri eksik olan motosikletler çekici ile otoparklara kaldırıldı. Yapılan GBT sorgulamalarında çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 4 kişi ise gözaltına alındı. Yapılan bu geniş kapsamlı uygulama sonunda yazılan ceza miktarı ise Kuşadası’nda son zamanlarda yapılan uygulamalarda bir rekor oldu.

Kontrollerin ilçe genelinde artarak devam edeceğini belirten yetkililer, kurallara uyulması yönünde sürücülere çağrıda bulundu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!