Aydın
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuşadası'nda İngiliz hastaya, Türk hekimi şifası


Kuşadası'nda İngiliz hastaya, Türk hekimi şifası
EGE Denizi'nde eşi Lesley Connell ile gemiyle seyahat ederken kalp krizi geçiren ve Aydın Kuşadası Limanı'nda gemiden indirilip hastaneye sevk edilen İngiliz Christopher Connell'i (72) bypass olup sağlığına kavuştu.

İngiliz hasta, Türk doktorların zamanında müdahalesiyle kurtarıldı. 5 çocuk babası Christopher Connell, eşi Lesley ile birlikte nisan ayında tatile çıktı. Christopher Connell, Malta'dan bindiği cruise gemisinde 14 Nisan'da rahatsızlandı.
GÖĞÜS AĞRISI HİSSETTİ
Nefes darlığı, göğüs ağrısı, halsizlik şikayetleri üzerine Connell'e ilk müdahaleyi gemi doktoru yaptı. Kalp enzimlerinin yüksek olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine hastaneye sevk edilmesi kararlaştırıldı. Connell ertesi günü Aydın'ın Kuşadası ilçesi limanına yanaşan gemiden ambulansla ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı.
HEMEN HASTANEYE KALDIRILDI
Yapılan kontrollerde kalp krizi geçirdiği tespit edilen Christopher Connell, böbrek fonksiyonlarının da bozulması üzerine 16 Nisan'da İzmir'e bir başka özel hastaneye sevk edildi. Burada anjiyo yapılan hastanın koroner damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıktı. Hemen bypass kararı alındı.
'ÖLÜMDEN DÖNDÜM'
Yapılan operasyonun ardından sağlığına kavuşan İngiliz Connell ölümden döndüğünü belirterek, "Türk hekimleri sayesinde sağlığıma kavuştum, sonsuz teşekkürler ediyorum" ifadesini kullandı. Operasyonu gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Narin, ise şu açıklamayı yaptı: Hastamızı bypass sonrasında da bir hafta serviste yatırdıktan sonra taburcu ettik. Hastamız taburcu olduktan 4 gün sonra güvenli bir şekilde 4 saatlik bir uçuşla İngiltere'ye gitti. Eşi güvenli şekilde eve ulaştıklarını bildirdi, bir kez daha teşekkürlerini iletti. Bu kadar hayati riski olan bir hastanın hastanemizde sorunsuz bir şekilde operasyonunu geçirip yurtdışındaki evine sağ salim varabilmiş olması tüm ekibimizi mutlu etti, gururlandırdı. Ekip çalışmasının önemi bu vakada bir kez daha ortaya kondu. Ambulansla gelen hastamızı ayakta taburcu ettik.

Kaynak: Sabah

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!