Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuşadası'nda İhaleyi 1 Şirket Kazandı Hizmet 3 Ayrı Şirketten Alındı!

Kuşadası'nda İhaleyi 1 Şirket Kazandı Hizmet 3 Ayrı Şirketten Alındı!
Kuşadası Belediyesi’nin “Acil” araç kiralama ihalesini kazanan şirketin, taahhüt ettiği araçları başka firmalardan temin edip sözleşmeden 20 gün sonra teslim ettiği ortaya çıktı.

Kuşadası Belediyesi’nin, “OHAL” koşullarında uygulanan, Sadece davetli firmaların katılabildiği ve pazarlık usulü ile gerçekleşen 21B kapsamında düzenlediği ihalelerle ilgili tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Eski yüklenici tarafından, kazanan şirketin gerekli yeterliliğe sahip olmadığı ve yeterli rekabet koşulları olmadığı için kurumun zarara uğratıldığı gerekçesiyle iptali istenen Araç Kiralama İhalesi ile ilgili yeni iddialar gündeme geldi. Bu iddialara göre 28 Aralık’taki ihaleyi kazanıp, 5 Ocak’ta Kuşadası Belediyesi ile sözleşme imzalayan şirket, taahhüt ettiği araçları başka firmalardan tedarik etti. Aynı iddialarda, 90 gün süreli ihaleyi kazanan İstanbul Merkezli Uzman Personel Destek Ltd. Şti, araç teslimatlarını da zamanında yapamadı.

Aynı hizmeti aylık 327 bin liradan alırken, 28 Aralık’taki ihalede, Kuşadası Belediyesi’nin daveti ile pazarlık masasına oturan ve yüzde 250 zamla geçerli tek teklifi vererek işi üstlenen İstanbul firmasının Kuşadası’na gönderdiği ilk araçlar, aynı adreste faaliyet gösteren bir başka firma üzerine kayıtlı çıktı. Ancak sözleşmede taahhüt edilen araçların bir bölümü de, zamanında teslim edilemedi. Aynı sözleşme hükümleri uyarınca Kuşadası Belediyesi’nin hizmetine verilmesi gereken 2 adet cenaze otosu ise 25 Ocak tarihinde gönderildi. Bu iki aracı da Kuşadası’nın katı atık ihalesini kazanan İstanbul merkezli Standart Katı Atık Danışmanlık Ltd. Şti. tarafından temin edildiği belirlendi. Ancak bu iki araç teslim edilinceye kadar 90 günlük ihalenin 5’te 1’den fazla bölümü geçmiş oldu. Aynı ihalede araçlarla birlikte Kuşadası Belediyesi’ne teslim edilmesi gereken 2 iş makinasının da operatörleri olmadığı için hala kullanılamadığı iddia edildi.

Geçen yıl yapılan açık ihalede aylık 327 bin lira bedelle aldığı hizmete, ayda 1 milyon 166 TL ödemek zorunda kalan Kuşadası Belediyesi’nin acil gerekçesiyle çıktığı ihalede, hem fahiş fark ödemesi, hem de hizmeti zamanında alamaması kafaları karıştırdı.

Bu arada bu gergin süreçte bir başka gelişme daha yaşandı. Kuşadası Belediyesi’nin Destek Hizmetleri Müdürü Serkan Özen, sürpriz bir şekilde görevden alındı, yerine İşletme ve İştirakler Müdürü Ethem Kerim getirildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!