Aydın
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuşadası Yaylaköy Muhtarı İnşaat Yasağı İstedi!

Kuşadası Yaylaköy Muhtarı İnşaat Yasağı İstedi!
Aydın’ın Kuşadası’nın toprak yapısı killi ve kireçli yumuşak toprak yapısına sahip Yayla Köy Mahallesi muhtarı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurarak inşaat yasağı getirilmesini istedi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Yaylaköy Mahalle muhtarı Erhan Yıkılmaz, Yaylaköy'de genellikle killi ve kireçli yumuşak toprak yapısına sahip bölgelerde yapılaşmaya gidilmesinin durdurulmasını istedi. Mahalle Muhtarı Erhan Yıkılmaz, Kuşadası Kaymakamlığı aracılığıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurarak, kayma ve göçme riski olan alanlardaki yapıların fotoğraflarını paylaştı olası risklere dikkat çekti. Kuraklık nedeniyle killi ve yumuşak topraklarda kuruma, çatlama ve yarıklar oluştuğunu söyleyen Yıkılmaz, “Açılan yarıklardan yağışlarla suyun killi toprakların içine nüfus ederek alanda heyelan yaratabileceğinden endişe ediyoruz. Yayla Narlıdere mevkiinde yağışlarda ya da olası bir depremde kayma ve göçme riski olduğunu gözlemliyoruz” dedi.
YAPILAŞMA DURSUN
6 Şubat depremlerinde benzer özellikleri taşıyan alanlardaki yıkımlara dikkat çeken Yıkılmaz, “Bölgenin jeolojik yapısının ve zemin etüdünün incelenmesini, olumsuz durumda söz konusu bölgeye inşaat yasağının getirilmesini ve bu bölgenin imara kapatılmasını talep ediyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorumlar

  • yorum avatar
    Sena dincel
    27-02-2023 18:40

    Ilk uyanan kuşadasından bir muhtar olması harika tebrik ederim

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!