Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuşadası Belediyesi Bir İhaleyi Daha Eline Yüzüne Bulaştırdı!

Kuşadası Belediyesi Bir İhaleyi Daha Eline Yüzüne Bulaştırdı!
Daha önce gerekli rekabet şartlarını oluşturmadığı gerekçesiyle çok defa mahkemelik olan kurum, bu kez yönetmeliklere aykırı şartname iddialarının hedefi oldu.

Son yaptığı 21/B kapsamındaki araç kiralama ihalesi yüzünden mahkemelik olan Kuşadası Belediyesi, aynı hizmet için çıktığı yeni ihalede de yönetmeliklere aykırı şartname düzenlemekle suçlandı. Çeşitli tiplerde 130 araç için 38 milyon 400 bin lira bedelin biçildiği 26 Mart tarihindeki ihalenin şartnamesini alan bazı firmalar, şartnamede gördükleri aykırılıkların düzeltilmesini istediler, aksi takdirde sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulacağını ifade ettiler.

Daha önce 3 ay için araç kiralama ihalesi açan Kuşadası Belediyesi, bu kez süreyi 33 aya çıkardı. 1 Nisan 2021’de başlayıp 31 Aralık 2023’te sona ermesi planlanan hizmet alımı için 26 Mart tarihinde yapılacağı duyurulan açık ihalenin şartnamesi, sektörde faaliyet gösteren bazı firmalar tarafından tepki ile karşılandı. Mali boyutu nedeniyle pek çok firmanın iştahını kabartan ihale için hizmete sağlayacak firmada “iso 9001” gibi kalite belgesi dahil bazı koşullar öngörülmesini yönetmeliklere aykırı bulan sektör temsilcileri, aynı dönemde Aydın Büyükşehir Belediyesi dahil pek çok kurumun ihale düzenlediğini ancak hiçbirinin bu tür şartlar öne sürmediğini belirttiler. Kalite belgesi dahil, şartnamede ortaya konulan pek çok koşulun yönetmelikler tarafından kaldırıldığını belirten firmalar, Kuşadası Belediyesi’ne resmen başvurarak şartnamenin düzeltilmesini istediler. Firmalar tarafından verilen itiraz dilekçelerinde gereğinin yapılmaması halinde sorumlular hakkında yasal işlem yapılacağına dikkat çekildi.

Kuşadası Belediyesi daha önce açtığı araç ihalesi dahil çok sayıda ihalede, gerekli koşulları oluşturmadığı ve kurumun zarara uğratıldığı gerekçeleriyle mahkemeye verilmişti. Bu davalar devam ederken ortaya çıkan yeni anlaşmazlık, belediyeye tedarik hizmeti veren kuruluşlar tarafından da merakla beklenmeye başladı.

(Kuşadası Belediyesi 130 Adet Araç İhalesi)

(Aydın Bşb 177 Adet Araç İhalesi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!