Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kentsel Dönüşüm Müdürü Daha İşbaşı Yapamadan Sınıfta Kaldı!

Kentsel Dönüşüm Müdürü Daha İşbaşı Yapamadan Sınıfta Kaldı!
Dönüşüm uzmanı üniversite hocaları da, “Jeoloji mühendisleri dönüşüm yönetemez” şeklindeki görüşleri ile Kuşadası Belediyesi’nin yeni Müdürü Edip Adanalı’ya güvenoyu vermedi.

Kuşadası Belediyesi’nde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nü getirilen Tire Kent Müzesi eski Müdürü Edip Adanalı, daha görevine başlamadan tartışmaların hedefi oldu. Başını Avrupa Deprem Mühendisleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Atilla Ansal’ın başını çektiği bilim adamları, jeoloji mühendislerinin kentsel dönüşümde ancak yardımcı eleman olarak görev alabileceği görüşünü savundu. Şehir Plancıları ve İnşaat Mühendisleri Odaları’nın temsilcileri de, Kuşadası Belediyesi’nin bir jeoloji mühendisini Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne atama kararının büyük bir yanlışlık olduğunu vurguladılar. Uzmanların teknik açıdan yetersiz olduğuna dikkat çektiği Edip Adanalı, Tire Kent Müzesi Müdürlüğü yaparken açığa alınmasına neden olan olaylar yüzünden de vatandaşların tepkisini topladı.

Deprem ve Deprem sonrası önlemler konusunda dünyanın sayılı uzmanlarından biri olarak kabul edilen, Prof. Atilla Ansal, kentsel dönüşüm konusundaki çalışmalarla ilgili bir açıklama yaptı. Avrupa Deprem Mühendisleri Birliği Genel Sekreterliği görevinin yanında Özyeğin Üniversitesi’nde bölüm başkanlığını yürüten Prof. Atilla Ansal açıklamasında, “Bu işin en önemli bölümü planlama ve zemine uygun yapılaşma. Bu da Şehir Plancıları ile İnşaat Mühendislerinin işi. Dönüşüm konusunda yola çıkılırken bu işin önderliğini mutlaka İnşaat Mühendisleri ya da Şehir Plancıları yapmalı” diye konuştu.

MESLEK ODALARI’NIN TEPKİSİ SERT OLDU

Şehir Plancıları ve İnşaat Mühendisleri Odaları da, Kentsel Dönüşüm Müdürlüklerinin yapılanması konusunda Prof. Ansal’a benzer görüşler dile getirdiler. İnşaat Mühendisleri Odaları Temsilcileri, Edip Adanalı’nın jeoloji mühendisi sıfatıyla Kuşadası’na bir katkı koymasının mümkün olmadığını savunarak, “Bir kere dönüşümün başlaması için önce dayanıksız yapıların belirlenmesi gerek. Bu da İnşaat Mühendislerinin işi. Yeniden yapılanmayı planlayanlar ise Şehir Plancıları. Fay hatları konusundaki tespitler ise bireysel çalışmalarla değil, üniversitelerle yapılacak işbirlikleri ile ortaya çıkar. Bu konuda jeofizikçilerin işi” dediler.

Edip Adanalı’nın Kuşadası Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne atanmasına en sert tepki ise Kuşadalı vatandaşlardan ve ilçedeki bazı müteahhitlerden geldi. 2014 yılında Tire Kent Müzesi Müdürlüğü’ne getirilen Edip Adanalı’nın 2019 yılından itibaren adının karıştığı suçlamalardan rahatsızlık duyan vatandaşlar, bu durum nedeniyle Kentsel Dönüşüm Müdürü’ne güven duyulmayacağını belirttiler.

ÇEKMECE’DEKİ ESERLER BAŞINI YAKTI

Kuşadası’nda Adanalı hakkında esen bu hava, Tire Kent Müzesi’nde 2019 yılında yaşanan olayların tekrar gündeme gelmesine neden oldu. 2019 yılı Nisan ayında Tireli Koleksiyoner Bayram Kaplan’ın, Kent Müzesine’ne bağışladığı eserlerin teslim alındığına dair belge verilmediği yolundaki şikayetleri ile fitili ateşlenen süreçte, Adanalı önce görevden alınmış, devir teslim sırasında müze envanterinde görünmesi gereken bazı eserlerin çekmecesinde bulunması üzerine de temmuz ayında konu Emniyet Müdürlüğü’ne ve Cumhuriyet Savcılığı’na intikal etmişti. Tire’de bomba etkisi yaratan süreç, çekmecede bulunan eserlerin  Arkeoloji Müzesine teslim edilip Edip Adanalı’nın açığa alınmasıyla sona ermişti.

Tire Belediyesi’ndeki görevi sona eren Edip Adanalı, uzun süredir Kuşadası Belediyesi’nden görev bekliyordu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!