Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Gemiden inen turistler Efes'e gidiyor, Kalanlar çıkmıyor!


Gemiden inen turistler Efes'e gidiyor, Kalanlar çıkmıyor!
Limana yanaşan kruvaziyer gemilerindeki turistlerin çarşıya uğramadan Efes ya da özel turlarla götürülmesi nedeniyle Kuşadası esnafı umudunu önümüzdeki sezona bağladı.

Celebrity İnfinity gemisi Şubat ayındaki 3. seferi için Ege Port limanına yanaştı. Gemide yaklaşık 1250 yolcunun olduğu belirtildi. 12 otobüse bindirilen yaklaşık 300 turist yine Efes Meryem Ana'ya çıkarıldı, bir o kadarı da özel tura götürüldü. Geriye kalan turistlerin yine çok az bir kısmı Kuşadası’nda çarşıya çıktı.

Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çalım, turların da paket içinde satılması nedeniyle, belli sayıda turistin Ada’ya uğramadan direkt Efes’e götürüldüğünü söyledi. Ancak Çalım asıl sorunun kalan turistin gemiden inmemesi olduğunu belirtti.Turistin gemiden inip Kuşadası sokaklarına dağılması için ilçenin cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirten Çalım, bunun için belediyenin çalışmaları olduğuna da dikkat çekti.

Çalım, “Gelen gemiler kişi sayısı olarak çok işe yaramıyor. Çarşıda dükkan sayımız fazla, gemiden inen turist sayısı ise az. Ama yine de dükkanını açan esnafımız için akmasa da damlıyor. Kimisi de nasibini bekliyor. Gemide kalan yolculardan inenlerin sayısı çok düşük kalıyor. Daha çok yolcu inmesi için Kuşadası’nın cazibe merkezi yapacak yeni turizm rotaları yeni destinasyonlar olmalı. Belediyemiz bunun için çalışmalar yürütüyor. İkioklu mahallesinde çalışmalar devam ediyor. Belediye oraya müzeler sokağı yapıyor, yürüyüş yolları yapıyor. Cazip gelecek yatırımlar oldukça gemiden inecek yolcu da artacaktır." dedi ve bu yatırımların semeresini önümüzdeki sezon almayı umduklarını ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!