Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Doğalgaz Tarifesindeki Çifte Standart Tüketicinin Canını Yaktı!

Doğalgaz Tarifesindeki Çifte Standart Tüketicinin Canını Yaktı!
Son günlerde yaşanan şiddetli soğuklarla birlikte doğalgaz tüketiminin yükselmesi, beraberinde faturaların kabarması nedeniyle dikkatler bir kez daha Kuşadası ile komşu Selçuk arasındaki tarife farkı üzerinde yoğunlaştı.

Ege Mahallesi’nde yaşayan bir abone, ocak ayına ait 1.394.50 TL’lik faturasını nasıl ödeyeceğini düşünürken, aynı tüketimin bedelinin 20 kilometre mesafedeki Selçuk’ta 1.137 TL. olduğunu öğrenince ne diyeceğini şaşırdı. İzmir Bölgesi’nin dağıtımını üstlenen İzmirgaz ile aynı gazın Aydın Bölgesi’ndeki dağıtımını yapan Enerya’nın tüketiciye farklı tarife sunması, pek çok kullanıcı tarafından tepki ile karşılandı. Enerya’dan resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen Kuşadası’nda abone sayısının düşüklüğü yüzünden daha yüksek bir tarife uygulandığını savunan tüketiciler, uygulamanın haksızlık olduğunu belirttiler. Kuşadalı doğalgaz aboneleri, abone sayısının artmayışının sorumluluğunun yine dağıtıcı Enerya’ya ait olduğunu savunarak, “Binlerce insan dört gözle doğalgaz bekliyor. Ama nedense Enerya işi ağırdan alıyor. Şebeke işlemleri kaplumbağa hızıyla ilerliyor bunun bedelini biz mi ödeyeceğiz” diye konuştular.

Bu arada Kuşadası’nda günün konusu haline gelen kabarık doğalgaz faturaları, yıllardır sabırsızlıkla temiz enerjiye kavuşmayı bekleyenlerin de kafasını karıştırdı. Çok sayıda vatandaş, böylesine yüksek bedeller ödememek için klasik yöntemlerle ısınmayı sürdürmeye karar verdi. Tarifedeki çifte standartla ortaya çıkan yüksek tüketim bedeli yüzünden çok sayıda vatandaşın doğalgaz kullanmaktan vazgeçtiği belirtildi.

Öte yandan bazı Enerya çalışanları, Kuşadası’ndaki yatırımların kış ve pandemi koşulları nedeniyle geç ilerlediğini iddia ederken, İzmirgaz’ın sorumluluk Bölgesi olan pek çok ilçede, yeni şebeke faaliyetlerini 7/24 esasıyla sürdürmesi ise çelişki yarattı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorumlar

  • yorum avatar
    Suzan
    24-01-2021 16:09

    Adada çok pahalı devlet bir gözden geçirsin haksızlık.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!