Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Balıkçılar Kahvesi'nin İhaleye Çıkmasına YARGI Onay Vermedi!

Balıkçılar Kahvesi'nin İhaleye Çıkmasına YARGI Onay Vermedi!
Kuşadası Belediyesi ile Su Ürünleri Kooperatifi arasında Balıkçılar Kahvesi anlaşmazlığında son noktayı Yargı koydu.

Kuşadası Sulh Hukuk Mahkemesi, belediyenin itirazına rağmen Su Ürünleri Kooperatifi’nin işletmenin kiracısı olduğuna hükmetti. Daha önce mahkeme kanalıyla Kuşadası Belediyesi’nin tahliye girişimini durduran, ardından da kiralama ihalesini iptal ettiren Su Ürünleri Kooperatifi, son kararla yargın önündeki üçüncü sınavından da yüzünün akıyla çıkarak belediyeye hukuk dersi vermiş oldu.

Daha önce Kuşadası Sulh Hukuk Mahkemesi’nden, Kuşadası Belediyesi’nin tahliye girişimine karşı yürütmeyi durdurma kararı kalan Su Ürünleri Kooperatifi ardından Bölge İdare Mahkemesi’ne ihalenin iptali için dava açtı. Kuşadalı balıkçılar, yargıdaki 2. Sınavı da yüzlerinin akıyla vererek ihalenin iptalini sağladı. Ancak 2 karara rağmen Kuşadası Belediyesi Balıkçılar Kahvesi’ni Su Ürünleri Kooperatifi’nden alıp ihaleye çıkarma girişimlerinden vazgeçmedi. Hukukçu Belediye Başkanı Ömer Günel, ocak ayı oturumunda Belediye Meclisi’nden Balıkçılar Kahvesi’nin ihaleye çıkartılması için bir kez daha yetki istedi. Ancak Meclis’ten Su Ürünleri ile pazarlığa oturulması yönünde bir görüş ortaya çıkınca, süreç ertelendi. Bu arada Su Ürünleri Kooperatifi de kiracılığının sürdüğü gerekçesiyle konuyu bir kez daha Kuşadası Sulh Hukuk Mahkemesi’ne taşıdı. Belediye, bu kez de sözü edilen işyerinin ihaleye çıkartılması yolunda meclis kararı olduğunu iddia ederek davanın reddini istedi. Ancak mahkeme, belediyenin itirazını ret ederek davayı kabul edip, Su Ürünleri Kooperatifi’nin kiracılığının tespitine karar verdi.

Daha önce kiracılığının sürdüğünü belirterek Belediye ile pazarlığa yanaşmayan Su Ürünleri Kooperatifi, bu kararla haklılığını kesinleştirirken, Kuşadası Belediyesi hukuk dersinden sınıfta kalmış oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!