Aydın
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Yola Beton Sızdıran Mikser Sürücüsü Cezadan Kaçamadı!

Yola Beton Sızdıran Mikser Sürücüsü Cezadan Kaçamadı!
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, kazan kapağını kapatmadığı için seyir halindeyken yola sıvı beton sızdıran miksere, Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Trafiği de tehlikeye atan beton mikserinin sürücüsüne 'Kabahatlar Kanunu'nun' 5326 maddesi uyarınca 10 bin lira para cezası kesildi.

Süleyman Demirel Bulvarı'nda saat 17:00 sıralarında seyir halinde olan 35 AK 7854 plakalı bir beton mikserinin kazan kapağından yola beton sızdırdığını görenler durumu polis ve Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye giden ekipler, beton mikserini durdurdu. Yapılan kontrolde beton mikserinin kazan kapağını kapatmadığı belirlendi. Şehir içindeki asfalt yola beton döken mikser aracının bağlı olduğu firmaya zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından 'Kabahatlar Kanunu'nun' 5326 maddesi'nin 41/4 maddesi uyarınca 10 bin lira, trafik polislerince de Kara Yolları Kanunu 65-1 H maddesi uyarınca 909 lira para cezası kesildi.
SÜRÜCÜLER TEPKİ GÖSTERDİ
Beton mikserinden sıvı betonun yola dökülmesine tepki gösteren araç sürücüleri kentin farklı noktalarında karşılaştıkları görüntülerin çoğaldığını ve özellikle motorsiklet sürücüleri için tehlike yarattığını belirttiler.

Sürücü Ertan Elmas şu ifadeleri kullandı: 'Hazır beton üretim tesislerinde üretilen beton, inşaatlara mikser denilen araçlarla taşınıyor. Bu araçlar zaman zaman seyir halindeyken beton artıklarını döküyor. Bunlar hem zeminde bozulmalara sebep oluyor hem de başka sürücülerin ulaşım konforuna zarar vererek trafik güvenliğini de tehlikeye sokuyor. Bunu önlemek amacıyla bu araçların depolarının üzerine bir kapak konulmasını zorunlu hâle getirilmesi gerek ve kapakla beton taşımayan araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmemeli” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorumlar

  • yorum avatar
    Tayaskar
    08-04-2023 22:02

    Gelirler belediyeye ceza iptal olur.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!