Aydın
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Türkiye'nin otel devi iflasın eşiğinde!

Türkiye'nin otel devi iflasın eşiğinde!
Türk turizm sektöründe önemli bir yere sahip olan Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş. iflasın eşiğine geldi. Şirket Aydın Kuşadası'ndaki 5 yıldızlı 352 odalı Labranda Ephesus Princess isimli oteli için konkordato talebinde bulundu.

Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş. hakkında 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere üç ay geçici mühlet kararı aldı. Mahkeme, şirketin mal varlıklarının korunması için tüm tedbirlerin alınmasına karar verdi.
ALACAKLILAR İTİRAZ EDEBİLECEK
Mahkeme, geçici mühlet kararı sonrası alacaklıların yedi gün içinde mahkemeye itiraz ederek konkordato talebinin reddini isteme hakkına sahip olduğunu belirtti. Bu süreçte, şirketin taşınmazlarının devri ve rehni gibi işlemler önlenecek.
FAALİYETLER DEVAM EDECEK
Mahkeme, şirketin faaliyetlerinin devamı için gerekli olan makine ve araçların üzerindeki hacizlerin kaldırılmasına karar verdi. Ancak, bu mal varlıklarının satışının tedbiren önleneceği belirtildi.

GEÇİCİ KONKORDATO KOMİSERLERİ ATANDI
Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş. için Mali Müşavir Uğur Can Karakuş, Hukukçu Bilirkişi Özge Kavuk ve Turizmci Bilirkişi Atilla Yıldırım geçici konkordato komiserleri olarak atandığı belirtildi.

ÇALIŞANLAR ENDİŞELİ
Karar çalışanlar arasında da büyük endişeye neden oldu. Bir çalışan "Yaz sezonu daha yeni başladı. İşlerin en yoğun olduğu dönemdeyiz. Çalışanların kafasında iflas edersek işsiz kalırız endişesi hakim" yorumunu yaptı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!