Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Rusya-Ukrayna Savaşı Aydın Turizmini Vurdu!

Rusya-Ukrayna Savaşı Aydın Turizmini Vurdu!
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Rusya ve Ukrayna’dan rezervasyon iptalleri gelmeye başladığını söyledi. Aydın’ın turizmini etkileyecek düzeyde bir sorun olmadığını belirten Tuncer, Avrupalı turistler ile kaybın karşılanacağını dile getirdi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, Aydın’ı da etkiledi. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Rusya ve Ukrayna’dan bazı acentelerin rezervasyonları iptal ettiğini, para ve çeklerini geri istediklerini söyledi.

“KAYBIMIZI KAPATACAĞIZ”
Rezervasyon iptallerinin Aydın’ın turizm hedeflerini etkileyecek düzeyde bir risk içermediğini dile getiren Tuncer, “Yine alternatif rotalar üzerinde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Hatta Almanya pazarında bu sene rekor kırabiliriz. Biz buradaki kaybımızı pazar şekillendirmesiyle kapatacağız. Bu sene daha yoğun olarak Avrupalı turistleri bekliyoruz. Tabi ki savaş koşulları umarım Türkiye’nin de arabuluculuğunda yakın zamanda sona erer ve bunun neticesinde iptalle sonuçlanan rezervasyonların artarak geri dönme ihtimalini de cebimizde tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

“PAZAR ÇEŞİTLENDİRMESİ EN GÜÇLÜ SİLAHIMIZ”
Turizm tesislerinin boş kalması gibi bir ihtimali görmediğini söyleyen Tuncer, “Otel sahipleri Rus operatörlere pazarlıyor otellerini. Ruslar iptal ederse tesis sahibi bazen bizim aracılığımızla bazen de kendi kurduğu iletişimlerle farklı ülkelerde faaliyet gösteren acentelere ulaşıyor. Biraz fiyatta indirim yapıyor ya da Avrupalıların hoşuna giden entegrasyonlarla otelini yeniden düzenliyor. Biz bu otelleri doldururuz. Avrupalı turistlerle de doldururuz. Ben tesislerimizin boş kalma ihtimalini görmüyorum. Pazar çeşitlendirmesi bizim en güçlü silahımız. Bu konuda çok deneyimli bir turizm duayeni ülkeyiz. Farklı pazarlardan şehrimizi turistle dolduracağız” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!