Aydın
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Okul kıyafetlerine yüzde 60 zam


Okul kıyafetlerine yüzde 60 zam
Türkiye’de yaşanan enflasyon ve dolar artışı okul kıyafetlerini de etkiledi. Okulların açılmasına sayılı günler kala ailelerin de yeni eğitim dönemi için hazırlıkları sürüyor. Bir yandan da zam haberleri gelmeye devam ederken aileler kara kara düşünmeye başladı. Okullar daha açılmadı ama kesenin ağzı çoktan açıldı. Peki gelen zamlarla okul kıyafetleri ne kadar oldu?

2023-2024 eğitim ve öğretim dönemi için geri sayım başlarken öğrenciler ve velileri de alışveriş telaşı sardı. Öğrencilerin en önemli ihtiyaçlarından biri olan okul kıyafeti fiyatları ise geçen seneye göre yüzde 60-70 oranında zamlandı. Türkiye’de yaşanan enflasyon ve dolar artışı okul kıyafetlerini de etkiledi. Okulların açılmasına sayılı günler kala ailelerin de yeni eğitim dönemi için hazırlıkları sürüyor.
’FİYATLAR YÜKSEK TALEP AZ’’
Okul kıyafetlerindeki artışın satışları olumsuz etkilediğine değinen okul kıyafetleri mağazası sahibi Semra Girgin, ‘’ En taban fiyat şu an 1.300 TL civarında. Tabi bu fiyatın içinde kışlıklar yok. Yedek kıyafetler almak isterseniz de fiyatlar iki katına kadar çıkıyor. Fiyatlar yüksek talep az’’ dedi.

‘’FİYAT LİSTELERİNİ SABİT TUTMAK İMKANSIZ’’
Bir önceki okul sezonunda fiyat listelerinin sabit olduğuna fakat bu yıl gelen ürün stoğuna göre fiyatların değişiklik gösterdiğine değinen okul kıyafetleri mağazası sahibi Pelin Akbaş Emir, ‘’ Geçtiğimiz yıl okul sezonu önce fiyat listelerimizi belirler bunun üzerinden satışlarımızı yapardık. Bu sene sabit fiyat listesi uygulamakta zorlanıyoruz’’ dedi.

‘’6 BİN LİRA MASRAF YAPTIK’’
Okula başlayacak oğlu için alışverişe çıkan Ayşe Çamkıran, “Ülkenin durumu ortada. Her şeye zam geldi. Okul kıyafetleri de çok zamlandı. Bu yıl oğlum liseye başladı. Okul kıyafetlerine bakıyoruz ama çok pahalı. Bu yıl liseye başlayacak olan çocuğum için 6 bin lira masraf yaptık“ dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!