Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuşadası'nda Vatandaşların Baz İstasyonu Tepkisi!

Kuşadası'nda Vatandaşların Baz İstasyonu Tepkisi!
Aydın'ın Kuşadası ilçesi İkiçeşmelik Mahallesi'nde bir GSM operatörü tarafından kurulan baz istasyonuna bölge sakinleri tepki gösterdi.

İkiçeşmelik Mahallesi 611 sokak ile Şükrü Küçük Caddesi'nin kesiştiği bölgeye geçtiğimiz günlerde bir GSM şirketi tarafından baz istasyonu kuruldu. Bölge sakinleri yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki baz istasyonuna sağlıklarına tehdit oluşturduğu gerekçesiyle tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri, 'Sitelerin tam göbeğine baz istasyonu kurdular. Direk dikerken sorduğumuzda aydınlatma direği dikiyoruz deyip bizlere yalan söylediler. Halkın sağlığını hiçe sayıyorlar, Kalıcı olarak kurulan ve elektromanyetik dalga yayan baz istasyonu ve yüksek gerilim hattı gibi tesislerin insan sağlığına olumsuz etkisi olduğu bilimsel görüşlerle de kanıtlanmıştır. Kurulan istasyonun konumu itibariyle, uzun süreçte insanlara ve çevreye zarar vereceği açık şekilde görülmektedir. Kurulan Baz İstasyonu bizlerin ve çevrede yaşayan tüm sakinlerin psikolojisini olumsuz yönde etkilemekle, tedirginlik meydana getirmektedir. İleri ki süreçte gerek bizlerin gerekse Çocuklarımızın Torunlarımızın sağlıklarını olumsuz şekilde etkileyeceği endişesi içerisinde yaşamaktayız" diyerek baz istasyonunun kaldırılmasını istediler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!