Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuşadası'nda Şeftali ve Kiraz Hasadı Başladı

Kuşadası'nda Şeftali ve Kiraz Hasadı Başladı
Şeftali ve Kirazı ile meşhur Aydın'ın Kuşadası ilçesi'nde kiraz ve şeftali hasadı başladı.

Aydın’ın Kuşadası ilçesinin Kirazlı Mahallesi, adını aldığı kirazın hasadına başladı. Türkiye’nin kiraz üretim bölgelerinden Kuşadası’nda sezonun ilk kirazını alındı. Bu yıl rekoltesi yüksek olan kirazın kilosunun şu an 25 ile 40 TL arasında satıldığı belirtildi. Üreticilerden Alican Uluçay, "Geçtiğimiz yıl ağaçlarda verim yoktu. Bu sene geçtiğimiz yıla göre daha fazla ürün var. Bu yıl herşeyde olduğu gibi kirazda pahalı, ilerleyen günlerde fiyatlar düşer diye umuyorum, vatandaşlarımız daha ucuz kiraz yer” dedi.

Şeftalisiyle ünlü Kuşadası'na bağlı Davutlar Mahallesi'nde, yılın ilk hasadı başladı. Mersin'den sonra en erken hasadın yapıldığı Davutlar'da şeftali aroması, kokusu ve şekliyle dikkat çekiyor. Davutlar üreticilerinden Kazım Yakıt, bahçelerinde şeftali hasadına başladıklarını, Davutlar’ın toprağı ve mikro iklimi nedeniyle bazı şeftali cinslerini çok verimli yaptığını kaydetti.

"DAVUTLAR ŞEFTALİSİ DAHA FAZLA TERCİH EDİLİYOR"
Yakıt, “Yıldan yıla değişse de Mayıs ayının ilk haftalarından itibaren erken hasat başlıyor. Bu yıl ilk şeftali hasadımızı 29 Mayıs’ta gerçekleştirdik. Mersin ili dışında en erken hasat edilen şeftaliler Davutlar’dan çıkıyor. Mersin şeftalisi Davutlar şeftalisinden daha küçük olduğu için Davutlar şeftalisi daha fazla tercih ediliyor” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!