Aydın
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuşadası'nda Sahte Seçmen Kaydı İddiası

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, 13 yıldır kendine ait 2 katlı bir evde ailesiyle birlikte yaşayan Cengiz Yigen, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için adresine hiç tanımadığı bir kişiye ait seçmen bilgi kağıdının gelmesiyle şok oldu. İlk turda benzer bir olayın gerçekleşmediğini belirten Yigen, “Sahte seçmen kaydı yapıldığını düşünüyorum. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım' dedi.

Kuşadası’na bağlı Hacıfeyzullah Mahallesi, Akın Sokak’ta bulunan 2 katlı evde eşi ve oğluyla yaşayan serbest meslek sahibi Cengiz Yigen’in ikamet adresine, pazar günü yapılacak 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 23 Mayıs’ta seçmen bilgi kağıtları gönderildi. Yigen, kağıtları incelerken hayatında hiç tanımadığı Gözde G. isimli biri adına kendisine ait ev adresi ve kapı numarasıyla düzenlenmiş başka bir seçmen kağıdının daha olduğunu fark etti. Büyük şaşkınlık yaşayan Yigen, durumu çevredeki komşularına da bildirerek Gözde G.’yi tanıyıp tanımadıklarını sordu. Komşularından olumsuz yanıt alan Yigen, bunun üzerine sahte seçmen kaydı yapıldığından şüphelenerek İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. Ancak seçmen kaydı iptali için dilekçe vermek isteyen Yigen’in başvurusu itiraz süresi dolduğu için kabul edilmedi.
'Sonuna kadar takipçisi olacağım’
Türkiye’nin pazar günü çok önemli bir seçim sürecinden geçeceğini belirten Cengiz Yigen, “Ben eşim ve oğlumla 13 yıldır aynı evde oturuyorum. Evimizin civarında yaşayan herkesi tanıyoruz. İlk turda böyle bir durumla karşılaşmadık. Ancak 2. turda bırakın evimizin bulunduğu sokağı, mahallemizde bile yaşamayan biri seçmen olarak adresime kaydedilmiş. Ben sahte seçmen kaydı yapıldığını düşünüyorum. Bunun sorumlularının da hesap vermesi için sonuna kadar takipçisi olacağım" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!