Aydın
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuşadası'nda otellerde yoğunluk sürüyor


Kuşadası'nda otellerde yoğunluk sürüyor
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde turizm sezonu uzadı. Otellerde yoğunluk devam ederken, tatilciler lobilerde bekletilmeye başladı.

Kuşadası'nın en güzel denizine sahip olan Kadınlar Denizi Mahallesi'nde yer alan bir otelin Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kaya, turizm sezonun bitmesine rağmen otellerde yoğunluğun devam ettiğini söyledi. Otellerde saat 14'te giriş yapmak isteyen tatilcilerin lobilerde bekletildiğini belirten Kaya, "12'de çıkış yapmayan turistler, check-in yapmak isteyen tatilcileri mağdur ediyor" dedi.

Doluluk oranı yüzde 100
Kuşadası'nın yaz sezonunda iş yaptığını, kışında ise yerleşim yeri olan bir yazlık ilçe olduğunu hatırlatan Kaya, "2024 yılında 4 yeni tesis açılacak. Buna rağmen mevcut otel sayısı yetersiz kalıyor. Otellerimizde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.  Sezon içerisinde 2-3 milyon turist ağırlıyoruz. Haliyle bölgede sıkışma oluyor" diye konuştu.

Deprem ve seçim sezonu geç başlattı
Yabancı turistin deprem ve seçim nedeniyle sezona geç başladığını vurgulayan Kaya, yaz sezonunun ekim sonu kasım ortasına kadar uzayacağını belirtti. Kaya, Sezon ilerledikçe yabancı turist sayısında artış yaşanmaya başladı. Türkiye Turizm ve Tanıtım Ajansı (TGA) verilerine göre, 2023 yılının ilk 7 ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turist sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,7 artarak 14,7 milyona ulaştı. Bu artışta, yaz sezonunun geç başlamasına rağmen, pandeminin etkilerinin azalmaya başlamasının ve Rusya- Ukrayna savaşının etkisiyle Türkiye'nin güvenli bir turizm destinasyonu olarak görülmesinin etkili olduğu düşünülüyor dedi.

En çok Polanyalılar tercih etti
Kur farkından dolayı Türkiye'nin yabancı turistin gözdesi olduğunu söyleyen Kaya, Rusların bu sene savaştan dolayı otelleri değil de yerleşim yerlerinde kiralık ev tuttuğunu belirtti. Kaya, en çok Polonyalıların Türkiye'yi tercih ettiğini ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!