Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuşadası'nda Müşteri Kapma Tartışması Karakolda Bitti!


Kuşadası'nda Müşteri Kapma Tartışması Karakolda Bitti!
Aydın Kuşadası'nda turizm sezonunun başlamasıyla birlikte, esnaflar arasında müşteriye laf atma tartışması çıktı. Çıkan sözlü tartışma sonrası taraflar birbirinden şikayetçi olurken, pandemi döneminde sıkıntılı bir süreç geçiren bölge esnafı yetkili kurumların bir an önce denetim mekanizmasını çalıştırması istedi.

Kuşadası'na bağlı Camikebir mahallesi Sabucali sokak üzerinde bir giyim mağazası çalışanı ile hediyelik eşya satan bir dükkan çalışanı arasında sözlü tartışma yaşandı. İddialara göre, taraflardan biri, giyim mağazasında kadın çalışanın turistlere yönelik "Yes, plase" demesi üzerine tepki gösterdi. Neye uğradığını şaşıran kadın çalışanın karşılık vermesi üzerine ortam bir anda gerildi. Bu sırada kadın çalışana karşı küfürler edildiğini duyan bir başka kadın esnafta söylenenlere karşı tepki gösterdi. Yaşanan olaydan dolayı ihbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Olaya karışan iki esnaf ile bir çalışan ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

'BİR ÇOK ÜLKEYE GİTTİM BÖYLE BİR ŞEYLE KARŞILAŞMADIM'
Uzun zamandır Kuşadası'nda giyim mağazası işlettiğini söyleyen Hülya Çelebi, Kuşadası çarşılarından geçerken bile kendisinin turist zannedildiğini ve sözlü tacize uğradığını ifade etti. Çelebi sözlerine şöyle devam etti; Kuşadası'nda yaz çabucak geçiyor, çok az bir sezonumuz var insanların ekmek kaygıları var, bu kadar kısa bir zamanda çok para kazanmak istiyorlar, geçenlerde bu konuyla alakalı Kervansaray'da belediye başkanımızın düzenlediği bir toplantıya katıldık. Özellikle bu konu konuşuldu zaten, fakat şöyle bir olay var ki; Esnafların kendi dükkanları dışına çıkıp turistlere dükkana girin, buyrun demeleri karşı taraftaki misafirlerimizce yanlış anlaşılabiliyor. Ben dünyanın bir çok yerine gittim kesinlikle böyle bir şeyle karşılaşmadım. Bizimde onların seviyesine gelip misafirlerimizi rahat bırakmalarını, misafirlerimizin istediği yerden alışveriş yapmaları gerektiğini düşünüyorum.

ODALARIMIZ VE YÖNETİCİLERİMİZDEN HASSASİYET BEKLİYORUZ
Esnaf odası olsun, Ticaret odası olsun, Kaymakamlık olsun veya yerel yöneticilerimizden bu yaşananlarla ilgili artık kalıcı bir çözüm üreterek kentimizin imajı için hassasiyet bekliyoruz. Hanutçuluğun, sözlü tacizlerin, insanları kolundan çekiştirerek davet etmenin en az düzeye indirilmesini, hatta yok edilmesini ve misafirlerimizin çarşılarımızda rahat rahat dolaşabileceği rahat rahat alışveriş edebileceği bir ortam yaratmalarını istiyoruz. Bir Kuşadalı olarak insanların medenice, birbirine saygı çerçecevesi içerisinde komşuluk ilişkilerini de göz önüne alarak güzel davranmalarını istiyoruz.

'KAMU DENETİM KURULU HAREKETE GEÇMELİ'
Eğer ciddi bir denetim olsaydı, esnaflar arasında bu kavga ve tartışmalar yaşanmazdı. Bütün bir yıl boyunca birbirine merhaba diyen esnaflar yaz gelince birbirlerine düşman oluyorlar. Bu gerçekten çok çirkin bir şey. Biz hepimiz arkadaşça, kardeşçe güzelim Kuşadasını yaşayamayacak mıyız? Bu şiddet, bu taciz çok kötü bir şey. Kentimizin mülki amirlerinin bir araya gelerek bir komisyon kurması, bir denetim mekanizmasını harekete geçirmesi gerekiyor. Yaşanan tartışmalar ve kavgalar kentimize gelen turistlerin gözleri önünde olduğu için ne yazıkki kötü bir imaj bırakıyoruz. Yetkililer el ele vererek bu konunun üzerinde durmalı. Ben ne Kuşadası'nda nede ülkemde böyle bir şey istemiyorum.

Kuşadası Kaymakamlığı sosyal medya hesabından paylaşılan bir fotoğrafta ise bankta oturan vatandaşlar ile polis ekipleri yer alırken şu ifadelere yer verildi; "Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta Ekiplerince hanutçuluk ile ilgili eğitim ve denetimler gerçekleştirildi."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!