Aydın
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuşadası'nda milyonlar çöpe gitti!


Kuşadası'nda milyonlar çöpe gitti!
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, tarihi Kadıkalesi-Anaia Höyüğü'nde bulunan 5. yüzyıldan kalma tarihi kilisenin üzerini kaplayan membran örtü, hafta sonu etkili olan sağanakta zarar gördü. Aydın’ın İl Kültür ve Turizm eski Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer döneminde yapılan ihaleyle yaklaşık 3 milyon liraya mal olan örtünün, zemine doğru sabitlenmediği için koparak yırtıldığı öğrenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Aydın için yapılan yağış ve fırtına uyarısının ardından Kuşadası’nda hafta sonu şiddetli sağanak etkili oldu. Aralıklarla devam eden gök gürültülü sağanak, ilçenin Kadıkalesi Mahallesi’nde bulunan Anaia Höyüğü'ndeki 5. yüzyıldan kalma tarihi kilisenin üzerini kaplayan membran örtünün zarar görmesine neden oldu.

AKP MKYK Üyesi ve Aydın’ın İl Kültür ve Turizm eski Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer döneminde yapılan ihaleyle yaklaşık 3 milyon liraya mal olan 2 bin 500 metrekarelik örtü sisteminin çelik halatlarla zemine doğru sabitlenmediği için rüzgarın etkisiyle koparak yırtıldığı öğrenildi.

Olayın ardından Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü, bölgede herhangi bir kazanın yaşanmaması için Kadıkalesi--Anaia Höyüğü'ne giden yolun her iki girişini emniyet şeridi ve beton bloklarla trafik akışına kapattı. Üç milyon lira değerindeki membran örtünün Kuşadası’nda etkili olan bir sağanakta bile yırtılarak zarar görmesi ise eleştirilere neden oldu.

Membran örtünün her türlü iklim olayına dayanıklı olması gerektiğine dikkat çeken turizmciler, “Kadıkalesi--Anaia Höyüğü’nün inanç turizmi kapsamında ziyarete açılması planlanıyor. Dolayısıyla bu alanda güvenliğin en üst seviye olması gerekiyor. Böyle bir olayın yaşanması bizleri çok üzdü” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!