Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuşadası'nda Kanalizasyon Bomba Gibi Patladı!

Kuşadası’nda aylardır ayak sesleri duyulan alt yapı faciası bayram bitimi yaşandı. Kanalizasyon bomba gibi patladı, atıklar önce yolları sonra da denizi istila etti. Hiçbirşeyden habersiz denizde yüzmeye çalışan tatilcileri polis uyardı, plaj boşaltıldı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesi Kadıkalesi Mahallesi’nde cadde ortasındaki kanalizasyon patladı. Bunun üzerine çevreye yayılan kötü koku, tatil için gelen turistler ile yerli vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kovid-19 salgını ile birlikte yaşanan kanalizasyon patlağı, vatandaşları tedirgin etti.

Daha önce de Kuşadası’nın çeşitli noktalarında ortaya çıkan rögar patlaklarından sonuncusu Nazilli Sitesi ile Zitur Sitesi arasında bugün meydana geldi. Yükü kaldıramayan kanalizasyon, iki site arasında bomba gibi patladı. Çevreyi koku içinde bırakan atıklar metrelerce yüksekliğe ulaşırken, önce yolları doldurdu, arkasından denize akmaya başladı.

Kuşadası’nın ünlü plajı kanalizasyon atıkları yüzünden bir anda kapkara renge bürünürken, olay yerine çağrılan polis, yüzenlere derhal sahile çıkmaları için çağrı yaptı. Aylardır ayak sesleri duyulan çevre faciası sonrasında Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı ASKİ ekipleri bölgede olağanüstü hal ilan etti. Borularda biriken atıklar vidanjörler aracılığı ile boşaltılarak arıza giderilmeye çalışıldı. Saatlerce süren çalışmalar sonrasında yolları kaplayan kanalizasyon atıkları vidanjörler tarafından çekilirken, pis bir koku bıraktı.

Vatandaşlar, çevre faciası olarak değerlendirdikleri olay sonrasında, Aydın Büyükşehir Belediyesini gerçekçi bir yatırım yapmamakla suçladı.

ASKİ ekiplerinin durumu biran önce duruma müdahale etmesini isteyen ve ekiplerin gecikmesine tepki gösteren CHP’li Semra Konaklı, lağım sularının çevreye yayılmasına tepki gösterdi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’i bizzat arayarak durumu bildirdiğini ve ASKİ yetkililerine sosyal medyadan tepki gösteren Konaklı, “ASKİ göreve. Kuşadası/Egelanya Sitesi caddesinin ortasında lağım borusu patladı. Pis koku bütün evleri sardı. Ve lağım suları caddeye yayıldı. Herkes maskeleri taktı kokuyu duymamak için” ifadelerine yer verdi.

"ASKİ AÇIKLAMA YAPTI"

Kuşadası sahil siteleri bölgesinde Bayram tatili nedeniyle 1 milyona ulaşan nüfus yoğunluğunun yarattığı aşırı tüketim sebebiyle bir noktada yaşanan iletim hattı arızasına Genel Müdürlüğümüzün tüm ekipleriyle hızlıca müdahale edilerek oluşan arıza giderilmiştir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!