Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuşadası'nda İnşaatlar Durdu!

Kuşadası'nda İnşaatlar Durdu!
Kuşadası Belediyesi, kentteki inşaatların standartlarıyla ilgili yapacağı düzenlemeler tamamlanana kadar yeni yapı ruhsatı vermeyi durdurma kararı aldı.

Kuşadası Belediyesi, kenti olası bir deprem riskine karşı hazırlıklı hale getirmek için inşaat ruhsatı vermeyi durdurdu. Kentteki inşaatları depreme karşı daha dayanıklı hale getirmek amacıyla, 20 Mart 2023 tarihinden itibaren çalışma tamamlanana kadar yeni yapı ruhsatı verilmeyeceği açıklandı.

Kuşadası Belediyesi tarafından getirilecek standartlar şu şekilde oluştu;

- Yeni yapılacak 4 kat ve üzerindeki binalarda sismik izolatör kullanılması.

- Binalarda bodrum kat yapmak zorunlu olacak.

- Uygun temel tipi ve döşeme çeşidinin belirlenecek.

- Bitişik nizamlarda mevcut yapı ve bitişiğinde yapılacak olan yeni binaların teknik olarak birbirini olumsuz etkilememesi amacıyla, proje çözümleri oluşturulacak.

- Bunlarla ilgili tüm teknik çalışmaları ve Kuşadası’nda parsel bazında yapılacak zemin etütlerinden elde edilecek raporlar değerlendirilecek.
‘İNSAN CANI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ’
İnsan hayatının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 50 bine yakın vatandaşımız yaşamını yitirdi. Kuşadası Belediyesi olarak kentimizi depreme karşı hazırlıklı hale getirmek zorundayız. Bizim için insan canından daha kıymetli bir şey yok” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!