Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kuşadası Güne Kızıl ve Bulanık Havayla Uyandı!

Kuşadası Güne Kızıl ve Bulanık Havayla Uyandı!
10 gündür süren orman yangınları nedeniyle bölgedeki illerde gökyüzünün rengi değişirken, Kuşadası'ndan İzmir'e kadar aynı manzarayla karşılaşıldı.

Türkiye, 10 gündür orman yangınlarıyla mücadele ediyor. 28 Temmuz'dan bu yana çıkan 208 yangından 196'sı konrol altına alınırken 5 ilde süren yangınlar gökyüzünün de rengini değiştirdi.

"GÖKYÜZÜ SARIYA BÜRÜNDÜ"

Muğla ve Aydın'da da devam eden yangınlar, Kuşadası'nda gökyüzünü sarı renge bürüdü. Güneş, gökyüzünde turuncu bir nokta şeklinde belirdi.

"MANZARA İZMİR'E KADAR AYNI"

Sepya efektini andıran görüntülerde, şehrin tam aydınlanamamasının yanında İzmir'e kadar aynı manzara kendini gösterdi.

"RÜZGAR AKIŞLARIYLA TAŞINDI"

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bu durumun sebebinin orman yangınları olduğu ifade edildi.

Edinilen bilgide, orman yangını nedeniyle meydana gelen yoğun duman ve partiküllerin güneyli rüzgar akışlarıyla taşındığı, bu sebeple atmosferdeki parlaklığın bozulduğu bildirildi.

"TÜM GÜN SÜREBİLİR"

Havadaki sarı ve kızıl rengin, güneyli rüzgar akışının gün boyu devam edecek olması nedeniyle tüm gün sürebileceği, yağışın ise olmayacağı belirtildi. Öte yandan, güneşin kızıl renkte olması da dikkat çekti.

"DEPREM OLACAK SANDIK"

Vatandaşlar ise havadaki rengin sebebinin orman yangınları olduğunu öğrenince şaşırdıklarını söyledi. Fatih Yıldırım isimli vatandaş, " Dün akşam hafif bir koku vardı havada. Sabah uyandığımızda havanın rengi sarıydı. Neden olduğunu anlamadık. Tedirgin olduk. Deprem havası gibi geldi. Deprem olacağı zaman hava böyle kötü olur. Sonra yangınlardan dolayı olabileceğini düşündük ve anladık ki orman yangınları yüzündenmiş. Ben Antalyalıyım. Orası çok kötü oldu. Allah herkesin yardımcısı olsun.dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!