Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kıyılarımızdan Elinizi Çekin!

Kıyılarımızdan Elinizi Çekin!
Milli Park sınırlarında kurulmak istenen midye çiftlikleri ile ilgili olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce görüşü istenen kurumlardan ret cevabı verenlere Güzelçamlı Su Ürünleri Kooperatifi de eklendi.

Güzelçamlı Su Ürünleri Kooperatifi Kooperatif Başkanı Abidin Şengöz, hem Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne hem de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ret yazısı yazdıklarını belirtti.

Abidin Şengöz, Milli Park’ın her ne pahasına olursa olsun korunması gerektiğini, bizden önceki nesillerden devraldığımız bu tabiat varlığını, bizden sonraki nesillere devretme sorumluluğumuz bulunduğunu, buranın korunması için Güzelçamlılı balıkçılar ve tekne sahipleri olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Güzelçamlı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Abidin Şengöz, Milli Park kıyılarındaki doğal yaşamın trol tekneleri tarafından ciddi bir şekilde tahrip edildiğine dikkat çekerek, “Bölge, aylardır ciddi bir talan yaşıyor. Bunlarla mücadelemiz devam ederken, bir de midye çiftlikleri ortaya çıktı. Burada doğal yaşamın varlığını koruyabilmesi için dışarıdan gelecek işgalin kökünden bitmesi şart” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!