Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İnşaat işçileri vince çıkarak haklarını istedi!


İnşaat işçileri vince çıkarak haklarını istedi!
Kuşadası’nda Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde bir inşaat firmasından ücretlerini alamayan yaklaşık 200 işçi adına eylem yaptıklarını söyleyen iki işçi inşaat vincine çıktı. Yaklaşan Bayram öncesi memleketlerine paralı dönmek istediklerini söyleyen eylemci işçilere, diğer işçi arkadaşları da destek verdi.

Şehir dışından Kuşadası’ndaki turistik bir otelin inşaatına çalışmaya gelen 30’u kalıp, 62’si demirci ustası olmak üzere yaklaşık 200 işçi emeklerinin karşılığını alamayınca seslerini duyurmak için ilginç bir protestoya başvurdu. Firma ve taşeronların kendilerini mağdur ettiğini, 45 günden bu yana ücretlerini alamadıklarını belirten işçiler, bayram öncesi ödeme yapılmasını istedi. Ancak talepleri yanıtsız kalınca bu kez eylem kararı aldı. Her yüz işçi adına bir işçi vince çıkarak intihar etme kararı aldı.

YÜKSEKTE TEHLİKELİ EYLEM! 'İNTİHAR EDERİZ'
Daha önce yetkili makamlara yaptıkları başvuruların, iş durdurma eylemlerinin sonuç vermediğini belirten işçiler, seslerini kamuoyuna duyurmak için ilginç bir eylem planladı. 22 yaşındaki A.B.A. ile 25 yaşındaki H. K.. inşaatın yüksek vincine tırmanarak, çevresindeki turistik otellerde kalan yerli ve yabancı turistlerin şaşkın bakışları arasında eylem yaptı. Alacaklarının ödenmemesi halinde atlayacaklarını söyleyen işçiler yetkililere zor anlar yaşattı.

AŞAĞIDA İTFAİYE, POLİS VE SAĞLIK EKİPLERİ BEKLEDİ
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polislerin ikna çabaları iki işiçi tarafından karşılıksız kaldı. Ekipler tarafından saatlerce süren çabalara rağmen direnen işçiler, “Hepimiz mağduruz. Hepimizin 10 bin ile 50 bin lira arasında değişen miktarlarda alacaklarımız var. Bize ödeme yapılmıyor. Bayram öncesi paramızı alıp memleketlerimize dönmek istiyoruz. Hiç birimiz burada çalışmak istemiyoruz. Alacaklarımız ödeninceye kadar protestoya kararlıyız. Eğer iş uzarsa sırayla atlayacağız” diyen eylemci işçilere şantiyedeki diğer işçiler de destek verdi.

TAŞERON FİRMAYA ULAŞILAMIYOR
Saatler süren eylemin ardından olay yerine gelen müteahhit firmanın temsilcisi, taşeron firmaya ödeme yaptıklarını iddia etti. Seçilen iki temsilci ile firma yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonrası ilk etapta kalıp ustalarının alacakları banka hesaplarına yatırıldı. Ardından demir ustası ve diğer işçilerin ödemelerinin yapılacağı sözü verildi. Bankada tüm işlemlerin tamamlanması ve herkesin alacağını alması sonrası yaklaşık 4 saat vinçte kalan işçiler eylemlerine son verdi. İşçiler ise taşeron firma yetkililerine ise tüm çabalara rağmen ulaşamadıklarını ifade etti.

VİDEO İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN..!

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!