Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İngiltere Türkiye İçin 'Kırmızı' Dedi!

İngiltere Türkiye İçin 'Kırmızı' Dedi!
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, İngiltere'nin, Türkiye'ye yeniden kırmızı listede yer vermesini değerlendirdi. Tuncer, Türkiye'nin en güvenli turizm tesislerine sahip olduğunu belirterek kararı gerçekçi bulmadığını söyledi.

İngiltere, beklenen turizm kararını açıkladı. Türkiye yeniden kırmızı listede bulunan ülkeler arasında yer aldı. Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Umut Tuncer, İngiltere'nin kararını değerlendirdi. Kuşadası ve Didim'de otel doluluk oranlarının yüzde 90 seviyesinde olduğunu belirten Tuncer, "Herhangi bir ülkenin turist hareketine dair aldığı karardan etkilenmeyecek kadar kuvvetli bir pazar talebine sahibiz" dedi.

"TÜRKİYE'DEN DAHA GÜVENİLİR TURİZM DESTİNASYONU YOK"
İngilizlerin, Didim ve Kuşadası'nı özlediklerinden emin olduklarını söyleyen Tuncer, "Ben bu kararı açıkcası çok da gerçekçi bulmuyorum çünkü hem turizm tesisleri anlamında hem de Aydın şehri anlamında aşılanma oranlarında da pandemi istetistiklerinde de dünyanın en iyi noktasındayız. Türkiye'de en az vaka görülen il de Aydın. Bizim turizm tesislerimizde çalışanların tamamı aşılandı. Güvenli turizm konseptiyle tesislerimiz mükemmelleştirilmiş durumda. Türkiye'den daha güvenilir turizm destinasyonu dünyanın hiçbir yerinde yok" ifadelerini kullandı.

"ONLARI DAHA OLUMSUZ ETKİLEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"
Kuşadası ve Didim'den mahrum kalmalarının İngilizler için üzücü bir durum olduğunu dile getiren Müdür Tuncer, "Bizden ziyade onların daha olumsuz etkileneceğini düşünüyorum. Çünkü bizim otellerimiz yüzde 90 doluluk oranında. Bence İngilizler, Aydın'ı, Didim ve Kuşadası'nı çok özlemişlerdir. Onların daha mağdur olduğunu düşünüyorum bu kararla" şeklinde konuştu.

"TUTTURACAĞIMIZDAN HİÇ ŞÜPHEM YOK"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, 25 milyon turist ve 20 milyon dolar gelir beklentilerinde bir değişiklik olmadığına dair yaptığı açıklamalar hakkında da konuşan Tuncer, "Kesinlikle mümkün. Biz de Aydın'da 1 milyon turist hedefi koyduk. Ben hedefi tutturacağımızı düşünüyorum. Türkiye'ye, Balkanlardan, Doğu Avrupa'dan, Ukrayna ve Rusya'dan yoğun talep var. Türkiye'nin güvenli turizm tesislerinin tadını çıkartıyorlar. Rakamları tutturacağımızdan hiç şüphem yok. Geçen seneye göre kıyasladığımızda olağanüstü iyi bir durumdayız" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!