Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Hindistan değil, Kuşadası'nda bir sokak!


Hindistan değil, Kuşadası'nda bir sokak!
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, Ege Mahallesi’ndeki Şehit İtfaiye Er Hüseyin Öktem Sokak’ta bulunan elektrik direği tehlike saçıyor. Mahalle sakinleri, apartman balkonlarına da çok yakın konumda olan elektrik direğinin sokaktan kaldırılıp, yere sarkan kabloların da yer altına alınması için birçok kez talepte bulunmalarına rağmen kendilerine olumlu yanıt vermeyen yetkililere tepki gösterdi.

Kuşadası’na bağlı Ege Mahallesi Şehit İtfaiye Er Hüseyin Öktem Sokak’ta bulunan yaklaşık 20 metre uzunluğundaki elektrik direği, vatandaşlar arasında korkuya neden oluyor.

Çakırlı Apartmanı’na neredeyse bitişik yükselen, balkona çıkanlarınsa uzanarak elleriyle dokunabilecekleri uzaklıktaki direk, mahalle ve bina sakinlerinde tedirginliğe yol açıyor. Birçok hattın izolatörlere rastgele bağlandığı direkten sokağa doğru sarkan elektrik kabloları da özellikle kış aylarında yağışın da etkisiyle olası tehlikelere davetiye çıkarıyor. Elektrik direğinin sokaktan kaldırılıp, kabloların yer altına alınması için yüzlerce kez ilgili şirkete başvuru yaptıklarını söyleyen mahalle sakinleri, kendilerine her defasında olumsuz yanıt veren yetkililere tepkili.

“Penceremi bile açarken korkuyorum”
Çakırlı Apartmanı’nda 5 yıldır oturan Sevcan Timur Altılı, “Elektrik direği balkonuma çok yakın. Bu nedenle balkonumu istediğim gibi kullanamıyorum. Penceremi bile açarken korkuyorum. Küçük bir bebeğim var. Bir an önce şirket yetkililerinden bu soruna çare bulmalarını istiyorum” dedi.

“Çocuklarımızı balkona çıkaramıyoruz”
Elektrik direğinin saçtığı tehlikeden mahallece rahatsız olduklarını belirten emekli öğretmen Gülcan Vermezoğlu ise, “Çocuklarımızı balkona çıkaramıyoruz. Kış mevsiminde yağmur nedeniyle tellerden sürekli ses ve cızırtılar geliyor. Bu da bizi çok korkutuyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. İlgili şirkete kaç defa dilekçe vermemize rağmen cevap alamadık. Yere sarkan kablolar nedeniyle bir yangın çıksa apartmanımız ve içindekiler zarar görecek” diye konuştu.

“Hesabını kim verecek”
Şehit İtfaiye Er Hüseyin Öktem Sokak’ta yaşayan Zuhal Acun da yaklaşık 20 gün önce elektrik dağıtım şirketine, elektrik direğinin sokaktan kaldırılıp, yere sarkan kabloların da yer altına alınması için dilekçe verdiğini ancak olumlu bir geri dönüş alamadığını söyledi. Şirket yetkililerinin kendisine yaşanabilecek herhangi bir can ve mal kaybından sorumlu olmadıkları yönünde cevap verdiğini ifade eden Acun, “Kışın sert esen bir rüzgarda veya fırtınada buradaki kablolar kopsa ve birine zarar verse bunun hesabını kim verecek?” dedi.

“Kabloların yer altına alınması gerekiyor”
Evli ve üç çocuk babası Mustafa Sakarya ise, “Elektrik direğinden başka bir apartmana çekilen kablolardan biri de benim balkonumun çok yakınından geçiyor. Bizim tek isteğimiz kabloların yer altına alınması. Evimizde ve sokağımızda huzur içinde yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!