Aydın
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Dünyanın en iyi 100 limanı arasında Kuşadası yok!

Dünyanın en iyi 100 limanı arasında Kuşadası yok!
Kuşadası ve Didim’deki limanlar, dünyanın en iyi 100 limanları arasında yer bulamadı. Listede, Ambarlı, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanları yer aldı.

Dünyanın en eski ve prestijli denizcilik yayım organı olan Lloyd's List tarafından hazırlanan "Dünyanın En İyi 100 Limanı" raporunda, 2022 yılında Türkiye'den dört liman ilk 100 arasına girmeyi başardı.

İstanbul Ambarlı, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ Liman Başkanlığı idari sınırları içinde bulunan konteyner elleçleyen liman işletmeleri, elleçleme sayılarına göre yapılan değerlendirmede; 2022 yılında dünyanın en iyi limanları arasında yer aldı.

Ambarlı limanı 74., Kocaeli limanı 89., Mersin limanı 92. ve Tekirdağ limanı ise 100. sıradan listeye giriş yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ambarlı, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarının, dünyanın en iyi limanları arasına girmesine ilişkin "Türkiye'nin küresel ticaretteki rolünü güçlendirecektir” dedi.

KUŞADASI VE DİDİM DEĞERLENDİRMEYE ALINMADI
Aydın’ın dünyaya açılan yüzü Kuşadası ve Didim ise bu kategoride değerlendirilmedi. Kruvaziyer Turizmi’nde Aydın'ın deniz kapısı Kuşadası Limanı’na turist gemilerinin yanaştığı 2 adet iskele ve ayrıca 650 yat kapasiteli Kuşadası yat limanı bulunuyor. Ayrıca denizde bağlama için 450 ve karada park için 650 tekne kapasiteye sahip olan Didim Yat Limanı hizmet veriyor. Kuşadası ve Didim’deki limanlar ihracattan çok turizme yönelik olduğu için listede kendine yer bulmadı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!