Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Doğalgaz Abonelerini Isıttı Ama Faturası Cepleri Yaktı!

Doğalgaz Abonelerini Isıttı Ama Faturası Cepleri Yaktı!
Kuşadası’nda bir tüketicinin bir aylık tüketim bedeli olarak tahakkuk eden 907 liralık faturasını paylaşması sonrasında yapılan hesaplamalarda, Selçuk’ta aynı tüketim bedelinin 740 lira civarında olduğu ortaya çıktı.

Yıllarca bekledikten sonra doğalgaza kavuşan Kuşadası’nda çifte hayal kırıklığı yaşanıyor. İlçenin büyük bölümü henüz temiz enerjiye ulaşamamanın sıkıntısını yaşarken, doğalgazdan yararlanmaya başlayan aboneler ise yüksek faturalar yüzünden ne yapacağını şaşırdı. Doğalgaz aboneleri en büyük tepkiyi ise, doğalgazın metreküp fiyatının komşu Selçuk’a göre yaklaşık yüzde 20 civarında yüksek olmasına gösterdi. Kuşadası’nda bir tüketicinin bir aylık tüketim bedeli olarak tahakkuk eden 907 liralık faturasını paylaşması sonrasında yapılan hesaplamalarda, Selçuk’ta aynı tüketim bedelinin 740 lira civarında olduğu ortaya çıktı. Ortaya çıkan fark, özellikle dar gelirli tüketicilerden büyük tepki gördü.

 

Bu arada kaynağı aynı olan doğalgazın farklı tarifelerle tüketiciye ulaştırılması da ayrı bir tartışma konusu oldu. İzmir Bölgesi’nin dağıtımını üstlenen İzmirgaz ile Aydın Bölgesi’nin dağıtıcısı Enerya’nın fiyat tarifelerindeki farklılığın nedeni, Kuşadası’nda merak uyandırdı. Bazı tüketiciler, Aydın Bölgesi’nde İzmir’e göre abone sayısı düşük olduğu için yatırım maliyetinin yüksek kaldığını savunurken, bir kısım tüketici ise durumu adaletsizlik olarak değerlendirdi. Enerya’nın Kuşadası yatırımlarının zamanında yapılmadığını ve abone sayısının bu nedenle yükselmediğini vurgulayan tüketiciler, dağıtım maliyetinin tümüyle kendilerine yüklendiğini savundular.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!