Aydın
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aydın'da konuştu


Cumhurbaşkanı Erdoğan Aydın'da konuştu
Aydın'da mitingde vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meydanda 52 bin kişi olduğunu belirterek, “"Bu ne demektir? 31 Mart'ta sandıkları patlatmaya hazırlanıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın mitinginde kendisini bekleyen vatandaşlarla buluştu. Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda Erdoğan’ı coşkuyla karşılayan vatandaşlar, "AK Gençlik seninle gurur duyuyor" tezahüratlar yaptı. Erdoğan'ın sözleri sık sık coşkulu sloganlarla kesildi.
“52 BİN KİŞİ BURADA”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'da alanda kendisini dinlemeyen gelenlerin sayısını da açıkladı. Meydanda 52 bin kişi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu ne demektir? 31 Mart'ta sandıkları patlatmaya hazırlanıyoruz" dedi. “Yeter söz milletin” diyerek Türk demokrasisine adını altın harflerle yazdıran şehit Adnan Menderes'in emaneti olduğunu söyleyerek başlayan Erdoğan, “Adnan Menderes, ülkesine ve milletine yaptığı hizmetlerin bedelini canını darağacında vererek ödedi. Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma yolculuğu her darbede her cunta girişiminde her siyasi ve ekonomik krizde, her sosyal kargaşada ne yazık ki kesintiye uğradı. Bu defa durum farklı kendi iç meselelerimizle uğraşırken bizimle aynı seviyede olan ülkeler aldı başını gitti” dedi.

UTANÇ VERİCİ SAYFALARDAN BİRİ
Sözlerine 28 Şubat darbesiyle devam eden Erdoğan, “Ülkemizin darbeler halkalarından biri de 28 Şubat postmodern darbesiydi. Ülkemizin utanç verici sayfalarından biridir. Menderes'i hoyratça darağacına gönderen zihniyet, 28 Şubat'ta daha incelikli metodlar kullandı. Zihniyet aynı zihniyetti. Dönemin cuntacıları 28 Şubat'ın 1000 yıl süreceğini söylemişti. 28 Şubat'ta kılık kıyafetinden dolayı kadınların okuma hakkı gasp edildi. Allah bir daha bu ülkeyi bu faşist zihniyetin eline düşürmesin diyoruz. Cumhuriyet mitingleri adı altında demokrasimize kast eden tuzaklarlar karşılaştık. Uyduruk haberlerle partimizi kapatmaya kalktılar. Gezi olaylarıyla sokakları karıştırmaya çalıştılar. Milli iradeyi esir almaya cüret ettiler. 15 Temmuz darbe girişimiyle milletimize silah çektiler, kan döktüler. Sınırlarımıza yığdıkları teröristlere vatan topraklarına ve milletimize kas ettiler” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL
Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını belirten Erdoğan, “Kovid ve Rusya- Ukrayna savaşı olmasa daha neler yapardı kim bilir. En büyük başarımızın ülkemizi demokrasi ve kalkınma rotasında tutmak olmuştur. Ülkemizi yeniden darbe iklimine sokma hevesiyle yanıp tutuşanlar olduğunu biliyoruz ama artık işleri daha zor. Türkiye artık eski Türkiye değil. Artık bambaşka bir Türkiye var, bambaşka bir devlet var. Bu millet bir daha rahmetli Menderes'in ardından olduğu gibi gözyaşı dökmeyecektir. Bu millet bir daha hiçbir sinsi girişimin tekerrürüne izin vermeyecektir” şeklinde konuştu.

"SIKINTILARIMIZI ALIN TERİ DÖKEREK ÇÖZECEĞİZ"
Erdoğan, “Her kim de size vizyonsuz, programsız vaatlerde bulunursa emin olun söylediklerini zaten yapamayacağı gibi sizi elinizdekilerden de edecektir. Biz Türkiye’yi lafta değil, çalışarak, üreterek, alın teri dökerek, imkanlara direnerek sizlere taahhüt ediyoruz. Sıkıntılarımızı, ülkemizi demokrasi hazımsızlarının, kalkınma düşmanlarının eline teslim ederek değil daha çok mücadele vererek, alın teri dökerek çözeceğiz” diyerek ülkenin daha iyi noktalara geleceğini dile getirdi.
AYDIN'DAN HEPSİNİ İKAZ EDİYORUM
15 Temmuz’da milletin ülkesine sahip çıktığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: “Sağda solda kendi kendilerine gelin güvey olan varsa, Aydın'dan hepsini ikaz ediyorum. Hayalinizde 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat gibi bir darbe veya cunta girişimi varsa, karşılaşacakları gerçek en hafif tabirle 15 Temmuz olacaktır. Bugün de çözmemiz gereken sıkıntılar var. Bunları milli irade hırsızlarının, demokrasi hazımsızlarının eline teslim ederek değil, daha çok mücadele vererek, daha çok alınteri dökerek çözeceğiz. Çalışarak, üreterek, alınteri dökerek, tehditlere direnerek büyütmeyi sizlere taahhüt ediyoruz”

AYDIN'IN MİLLİ TAKIMI
Konuşmasını tamamladıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhur İttifakı'nın Aydın Büyükşehir ile 17 ilçe belediye başkan adayını platformda tanıttı. Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Aydın'ın milli takımı olduğunu belirterek Aydın'ın kazanılması halinde 31 Mart'ta yapacağı balkon konuşmasında Aydın'a özellikle teşekkür edeceğini ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!