Aydın
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

CHP'li Mehmet Zeki Fidandal'dan aday adaylığı açıklaması


CHP'li Mehmet Zeki Fidandal'dan aday adaylığı açıklaması
Kuşadası'nda yaklaşan yerel seçimler öncesinde, belediye başkan aday adayları da belli oluyor. Deneyimli bürokrat Mehmet Zeki Fidandal Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday adayı olduğunu açıkladı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yerel yönetimler uzmanı, bürokrat , yazar ve 27 yıl boyunca Kuşadası Belediye Başkan Yardımcılığı yapan CHP'li Mehmet Zeki Fidandal 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel yönetimler seçiminde sosyal medya hesabından Kuşadası Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

CHP Kuşadası Belediye Başkan Aday Adayı olarak Mehmet Zeki Fidandal ; Yerel seçimlere sayılı günler kala, tarafıma sıkça sorulan bir soruya cevap vermek amacıyla bu bilgilendirmeyi sizinle paylaşmak durumundayım. Geride kalan 30 yıllık belediyecilik deneyimim ve Kuşadası'nın eksiklerini ve avantajlarını çok iyi bilen biri olarak, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimde Kuşadası Belediye Başkan Aday Adayı olarak yola çıkma kararı almış bulunmaktayım. Ekip arkadaşlarımla birlikte, bugüne kadar "Yapılmayan/Yapılamayan"ları gerçekleştirmek için desteğinizi bekliyorum.

SEVGİLİ HEMŞEHRİLERİM ; DEĞERLİ KUŞADALILAR... 
Önümüzdeki günlerde, ilçe başkanlığımizda düzenleyeceğimiz "Aday Adayı Tanıtım" toplantımızda projelerimizi ve hedeflerimizi sizlerle paylaşacağız dedi.

MEHMET ZEKİ FİDANDAL KİMDİR?
1957 Söke doğumludur. İlk ve orta öğretimini Söke Lisesi'nde tamamladı, 1978 yılında Ortaklar Eğitim Enstitüsünü bitirdi. 1979 yılında Kayseri'ye öğretmen olarak atandı. Yaklaşık 4 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra siyasi nedenlerden dolayı görevi bırakmak zorunda kaldı. Okuluna devam ederken babasının yanında fırıncı olarak çalıştı. İyi bir fırıncı ustası olan Fidandal öğretmen olarak atanınca fırıncılık mesleğini bıraktı. Öğretmenlikten ayrıldıktan sonra tekrar Söke'ye döndü. Yine siyasi nedenlerden dolayı anne memleketi olan Kuşadası'na ailesiyle birlikte yerleşti. Kuşadası'nda ticari yaşama atıldı. Yumurtacılık ve peynircilik yaptı. Şarküteri açarak toptan ve perakende satışlara başladı. 1984 yılında gazete başbayiliği alarak bölge bayii oldu. Daha sonra ticari işlerini kardeşine bırakıp 1994 yılında Kuşadası Belediyesinde memuriyete geçti, Belediye Başkan Yardımcısı oldu. Halen Kuşadası Belediyesinde görev yapmaktadır. Belediyede başkan yardımcısı olarak göreve başladıktan 2 yıl sonra Kıyı Ege Belediyeler Birliği Genel Sekreteri olarak 2. görevini üstlendi. Yaklaşık 9 yıl bu görevde kaldı ve pek çok eğitim seminerlerinin düzenlenmesinde katkısı oldu. Esnaflıktan gelen Fidandal, halen memuriyet görevini yürütüyor. Evli ve 2 çocuklu olan Fidandal 1974 yılında Söke CHP Gençlik Kollarında siyasi yaşama atıldı. 12 Eylül'de öğretmenlikten atılınca Kuşadası'na taşınan Fidandal, DSP'nin kuruluş çalışmalarına katıldı. 1986 yılında ilçe başkanı olarak göreve başladı. 1987 genel seçimlerinde DSP Aydın milletvekili adayı oldu. ilk defa uygulanan yüzde 10 barajı nedeniyle DSP barajı aşamayınca milletvekili seçilemedi. 1992 yılında CHP tekrar açılınca Kuşadası İlçe Teşkilatı'nda görev yaptı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorumlar

  • yorum avatar
    Hulusi kacar
    27-11-2023 22:04

    Tecrübe deneyim bilgi birikim ve Kuşadası'nın her karısini bilen birisi olarak bence fidandal

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!