Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

CHP’li 4 Belediye Meclis Üyesi Hakkında Ankara’ya İhbar Yağdı!

CHP’li 4 Belediye Meclis Üyesi Hakkında Ankara’ya İhbar Yağdı!
Kuşadası’nda bazı vatandaşlar, meclis üyeleri hakkında, yetkilerini kötüye kullanarak kendilerine ve çevrelerine ayrıcalık sağladıkları, bundan çıkar elde ettikleri iddiasında bulundu.

Menemen’de Belediye Başkanlığı’nın AK Parti’ye geçmesiyle son bulan gelişmeler sonrasında partili belediyeleri mercek altına alan CHP’de Kuşadası konusunda ilginç bir detay ortaya çıktı. Belediye Başkanı Ömer Günel hakkında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ulaştırılan şikayetlerin yanı sırası, 4 partili meclis üyesi hakkında da yetkilerini kötüye kullanarak kendilerine ve çevreleri için ayrıcalık iddiasında bulunuldu.

CHP Genel Merkezi’ne gönderilen ve 4 CHP’li belediye meclis üyesi hakkında ithamların yer aldığı şikayetlerde, bu üyelerin görevlerini kullanarak kendilerine ayrıcalık sağladıkları savunuldu. Şikayete konu olan meclis üyelerinden bazılarının yetkilerini yakın çevreleri için de kullandığı iddia edildi.

CHP Genel Merkez’inden edinilen bilgilere göre, Menemen’deki gelişmeler sonrası Türkiye’deki pek çok il ve ilçeden benzer şikayetler alındı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nın talimatı ile bazı merkezlerde söz konusu şikayetlerin ihbar kabul edilerek durumun titizlikle incelenmesi kararlaştırıldı. Başkan Ömer Günel hakkındaki şikayetler nedeniyle mercek altına alınması kararlaştırılan Kuşadası’ndaki araştırmaların daha kapsamlı yapılacağı belirtildi.

Haklarında çeşitli suçlamaların yer aldığı şikayet mektuplarına konu olan 4 meclis üyesinin kimlikleri hakkında hiçbir bilgi sızdırılmadı. Ancak şikayet mektuplarında, bu meclis üyelerinin belediye imkanlarını kendi çıkarları doğrultusunda kullandıklarına dair ithamlara yer verildiği belirtildi. Suçlamaların İMAR ve İHALELERDE adam kayırma gibi başlıkları kapsadığını ifade eden CHP’li kaynaklar, bazı ihbarlarda da meclis üyelerine yakın isimlere belediye yatırımları aracılığı ile rant sağlandığı gibi iddiaların yer aldığına dikkat çektiler.

İddialar yerinde incelenip, halkın bu konudaki tepkileri dinlenmeden CHP üst yönetiminin suçlamalara konu olan meclis üyeleri ile ilgili hiçbir işlem yapmayacağı kaydedildi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!