Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

CHP Heyeti Balıkçı Esnafının Sorunlarını Dinledi

CHP Heyeti Balıkçı Esnafının Sorunlarını Dinledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizcilik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü Saha Çalışma Programı Başkanı Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Kuşadası’nda balıkçıların sorunlarını dinledi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, balıkçıların ve su ürünleri sektörünün sorunlarını dinlemek için Kuşadası’na geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizcilik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü Saha Çalışma Programı kapsamında gerçekleşen ziyarete CHP Parti Meclis Üyesi (PM) ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekilleri Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ile çok sayıda partili ve Aydın Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Özgür Atacan, Kuşadası Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Serkan Altındiş katıldı. Balıkçılar Meydanı’ndaki bir restoranda toplantı yapan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz balıkçı esnafının talep ve sorunlarını dinledi.

“DENİZCİLİK SEKTÖRÜ AYAĞA KALKACAK”
CHP iktidarında Türkiye’de denizcilik sektörünün yeniden ayağa kalkacağını belirten CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Ben aynı zamanda kayıtlı bir balıkçıyım. Bu nedenle sizlerin yaşadığı sorunları çok yakından biliyorum. Türkiye'de sahipsiz kalmış ve hiçbir şekilde ilgilenilmemiş balıkçılarımızın derdine derman olmak için yola çıktık. Çeşme ve Urla’dan sonra bugün de Kuşadası’na geldik. Türkiye’deki bütün balıkçı barınaklarını dolaştıktan sonra bir rapor hazırlayacağız. Ardından da balıkçılarımızla ilgili büyük bir çalıştay yapacağız. Türkiye'deki balıkçılarımızın en büyük sorunu sahipsiz kalmalarıdır. CHP iktidarında sizlerin bütün sorunlarını çözeceğiz” dedi.

Kuşadası Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Serkan Altındiş de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Altındiş, “CHP’nin, balıkçılar ve su ürünleri sektörünün sorunlarıyla yakından ilgilenmesi bizleri çok mutlu ediyor. Kuşadası bir turizm kenti olmasına rağmen geçimini balıkçılıktan sağlayan çok sayıda esnaf da var” diye konuştu.

Balıkçı esnafı İbrahim Hakkı Uzgur ise “Türkiye’de balıkçılar çok zor durumda. Özellikle mazot fiyatlarına gelen son zamlar bizlerin belini büktü. Bazen balık tutmaya çıkmıyoruz. Bunların yanında teknelerimizin bakım masrafları var. Vatandaşın alım gücü düştüğü için balık satışları da azaldı. Sorunlarımıza bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!