Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Tuncer; Rezervasyonlar Doldu

Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Tuncer; Rezervasyonlar Doldu
Rusya-Ukrayna savaşı, her alanda olduğu gibi turizmde de Türkiye’yi etkiliyor. Buna rağmen Türkiye’ye 2 milyon turist gelmesi bekleniyor. Didim ve Kuşadası’nda rezervasyonlar şimdiden tavan yaptı.

Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Umut Tuncer, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesine rağmen turizmde canlı bir sezon beklediklerini açıkladı. Bunun sinyallerini aldıklarını belirten Tuncer, “Son 15 gün içerisinde Aydın’ımıza gelen turist sayısı beklentimizin çok üstünde. Sayın Cumhurhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanımızın süreçte yürüttüğü diplomasi trafiği dünya ülkelerince çok olumlu karşılanıyor. Hem Rusya'yla hem de Ukrayna ile sıcak ilişkiler içerisindeyiz. Sular durulduğunda bu iki ülkeden de ciddi bir turist akışıyla karşılaşıp yeni rekorlar kırabiliriz” dedi.

REZERVASYONLAR DOLDU
Rusya vatandaşlarının şu noktada gidebileceği ülke sayısının yok denecek kadar az olduğuna dikkati çeken Tuncer, “Bu durum Rusların ilgisini tamamen Türkiye'ye çekecektir. Ayrıca Visa ve Master kart Rusya'dan çekildi. Ancak Rusya'nın kartlı ödeme sistemi MIR Türkiye'de kullanılabiliyor. Bu da bir avantaj” diye konuştu.

Sadece beklentilerinin Rusya ve Ukrayna’dan ibaret olmadığını vurgulayan Umut Tuncer, “Geçtiğimiz hafta İtalya’dan 2 uçak dolusu turistimizi Priene’de ağırladık. Aldığımız bilgilere göre; Didim ve Kuşadası otellerimizde rezervasyonlar en üst seviyede. Didim’de görüştüğümüz seyahat acenteleri son iki haftada Bodrum havaalanından İngiliz turistleri ilçeye taşıdıklarını ifade ediyorlar. Bu sezonu çok iyi geçireceğimizden hiç şüphem yok” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!