Reklamı Geç
Acil Yetiş
Aydın
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

18 Yıllık Personel Düzmece Belgeyle Kapı Önüne Kondu!

18 Yıllık Personel Düzmece Belgeyle Kapı Önüne Kondu!
Kuşadası Belediyesi’nin kıdemli çalışanını işten çıkartmak için hazırlanan senaryo, tutanakta şikayetçi olarak gösterilen vatandaşın gerçeği açıklayan dilekçesi ile ortaya çıktı.

Kuşadası Belediyesi, 18 yıllık çalışanını iş kanununa göre suç işlediği gerekçesiyle işten çıkartınca mahkemelik oldu. Ancak, nikah memuru Özlem Eryılmaz’ın görevine son vermek amacıyla düzenlenen tutanak düzmece çıktı. Tutanakta şikayetçi olarak gösterilen bankacı Fatih Sevinç, iddiaların asılsız olduğunu, iddiaların tam aksine hizmeti nedeniyle Eryılmaz’a teşekkür ettiğini ifade etti.

Fatih Sevinç'in nikahında başkan günel şahitlik yaptı.

Pandemi nedeniyle haklı fesihler dışında işten çıkartmalara yasak getirilince, Kuşadası Belediyesi 18 yıllık çalışanı Özlem Eryılmaz’ın görevine son vermek için yasal kılıf hazırladı. Hacı Feyzullah Mahallesi Muhtarı Salih Sargın’ın kızı olan Eryılmaz hakkında, bir tutanak düzenlenerek Fatih Sevinç isimli bir vatandaşa karşı kuruma yaraşmayan üslup ve tavırlarda bulunarak ilgisiz davrandığı yolunda suçlamalarda bulunuldu. 11 Aralık 2020 tarihinde işlendiği iddia edilen eylemle ilgili olarak da savunma vermesi için de Özlem Eryılmaz’a 18 Aralık 2020 tarihinde ihtarname verilerek 7 gün içinde savunmasını yapması istendi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün talebi üzerine düzenlenen tutanak nedeniyle ifade vermek zorunda bırakılan sevilen çalışan, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Ancak itirazlar sonuç getirmedi ve Kuşadası Belediyesi İş Kanunu’nun 47. Maddesi uyarınca disiplin suçu işlediği gerekçesiyle Özlem Eryılmaz’ın görevine son verdi.

Bu süreçte, tutanakta adı “şikayetçi” olarak anılan Fatih Sevinç durumu öğrenince Kuşadası Belediyesi’ne resmi bir başvuruda bulunarak Özlem Eryılmaz’ın kendisine yönelik davranışlarının gerçeği yansıtmadığını beyan etti. Ne var ki Fatih Sevinç’in bu girişimi de Özlem Eryılmaz’ın mağduriyetini gidermeye yetmedi ve belediye kararından vazgeçmedi.

18 yıl çalıştığı kurumdaki görevine düzmece bir tutanakla son verilen Özlem Eryılmaz, hakkını aramak için mahkemeye başvurdu. Belediye’nin sevilen çalışanı Özlem Eryılmaz’ın, haksız uygulamaya son verilmesi için açtığı davada belediyenin şikayetçi olduğunu iddia ettiği Fatih Sevinç’i tanık olarak gösterdiği belirtildi.

Geçtiğimiz süreçte benzer gerekçesiyle çok sayıda çalışanın işine son veren Kuşadası Belediyesi’nin bu tavrı,  işçiler arasında huzursuzluk, ilçede büyük şaşkınlık yarattı. Belediye’nin Özlem Eryılmaz’la ilgili tasarrufunun arkasında CHP’li olduğu bilinen ailesinin, Başkan Ömer Günel’e mesafeli durmasının yattığı iddia edildi.

Durumu değerlendiren insan kaynakları uzmanları, ortada bir yanlışın olduğunu belirterek, Eryılmaz’ın mahkeme kararı ile görevine iadesinin kaçınılmaz olduğunu savundular.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!