© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Vatandaş Alamıyor Pazarcı Esnafı Satamıyor!

Sebze meyve fiyatları en çok da dar gelirli vatandaşı ve pazarcı esnafını vurdu. Kuşadası'nda Biber ve Patlıcanın kilosu 30 liraya ulaştı. Yüksek zamlar altında ezilen vatandaşlar, “Pazara gelmeye korkar olduk. Sonumuz iyiye gitmiyor, yetkililer sesimizi duysun” diyerek tepki gösterdi.

İktidarın politikaları sonucu yaşanan ekonomik kriz, gün geçtikçe Kuşadası'nda etkisini daha da hissettiriyor. Emekli ve asgari ücretle yaşamaya çalışan dar gelirli vatandaşlar, çocuklarının dahi yiyeceğinden kısmak zorunda kalıyor. Gün geçtikçe yükselen fiyatlar hem vatandaşı hem de pazarcı esnafını korkutuyor.

“ESNAFLIK BİTTİ”
Kuşadası Cuma pazarında uzun yıllar esnaflık yapan Safiye Şenyuva, Pazara kimsenin gelemediğini ifade etti. Şenyuva, “Pazarın eskisi gibi tadı tuzu kalmadı. Biz halden mal alamıyoruz, vatandaşlarda para yok, evlerine sebze meyve alamıyor. İnsanlar artık pazara çıkamıyor. Bu gidişle pazara çıkamayacağız. Yetkililer buna bir çare bulmalı. Çare bulunmazsa insanlar bu yoklukta intihar edecek duruma gelecekler. Sesimizi duysunlar artık” dedi.

“PARAYI ÇÖPE ATIYORUZ”
Pazarcı Gökhan Durmuş ise aldıkları malları satamadıkları için çürüdüğünü söyleyerek şöyle konuştu: “Pazarcı esnafında para kalmadı. Aldığımız malı artık satamıyoruz. Satamadığımız mallar çürüyor. Parayı çöpe atıyoruz. Paramız da kalmadı. Artık faizle para almaya başladık. Hükümet ne çiftçiye ne de esnafa yardım ediyor” diye konuştu.

“FİYATLAR ÇOK YÜKSEK”
Cuma pazarına gelerek alış veriş yapan emekli Kenan Arslan, fiyatları görünce gözlerine inanamadığını belirtti. Arslan, “Fiyatlar adeta uçuşa geçmiş. Biber 30 lira olur mu? Pazardan 3 parça sebze aldım 150 lira ödedim. Biz emekliler bu koşullarla nasıl yaşasın? Emekliye verdikleri zammı da fazlasıyla geri aldılar.”

“VATANDAŞ PAZARA GELMİYOR”
Sebze ve meyvede fiyatların hızla arttığını ve bu artışın önümüzdeki günler de devam edeceğini vurgulayan Pazarcı esnafı Ahmet Kavalcı, “İnsanlarda para yok. Müşteri artık pazara gelemiyor. Pazara gelenler ise kilo ile değil tane ile alıyor. Bazen müşterinin parası yetmiyor, biz de zararına vermek zorunda kalıyoruz. Pazarcı esnafı olarak artık kazanmıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU GİDİŞLE EMEKLİ ARTIK PAZARA ÇIKAMAYACAK”
Emekli Remziye Koçallı, fiyatların hızla yükseldiğini, emeklinin artık pazara gelemeyeceğini ifade ederek şöyle konuştu; “Emekli için Pazar artık hayal olacak. Fiyatlar çok yüksek. Brokolinin tanesi 15 lira, patlıcanın kilosu 30 lira. Önceleri 100 lira ile pazara gelirdim, çanta dolardı şimdi 500 lirayla çanta dolmuyor. Eti unuttuk yakında sebzeyi de unutacağız sanırım” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER