© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Vaatler Kuşadası'nı Isıtmaya Yetmedi!

2020 yılı sonunda en az 20 bin konutun ısıtılacağını açıklayan dağıtıcı Enerya, hedefinden şaştı, pek çok mahallede daha talep bile toplanmadı.

Yaklaşık iki yıldır Doğalgaz’la buluşma hayali kuran Kuşadası’nın yaklaşık yüzde 85’i hala bu hizmetle tanışamadı. 2020 yılının başında, Kuşadası’nda 20 bin abone sayısına ulaşacağını duyuran dağıtıcı Enerya, hedefinin gerisinde kaldı. Türkmen, Cumhuriyet gibi merkezdeki mahallelerde bile daha talep bile toplanmadı. Enerya, Aydın genelinde 2016 için açıkladığı 100 bin abone hedefine ancak 2020 sonunda ulaşabildi.

Kuşadası’nda 2020 yılına 3 bin 400 abone ile giren Enerya, halktan gelen tepkiler üzerine yıl sonuna kadar abone sayısının 20 bin’e çıkartılacağını açıkladı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile yapılan bir toplantı sonrasında bizzat Enerya Bölge Direktörü Akif Tulukçu tarafından yapılan açıklama, hizmetten mahrum kalan vatandaşlar için umut oldu.

İlerleyen süreçte, önce korona pandemisi, ardından yaşanan deprem pek çok yazlıkçının Kuşadası’na yerleşmesine neden oldu. Aralarında Güzelçamlı ve Davutlar’ın da yer aldığı çeşitli mahallelerdeki 2. Konut sahiplerinin de katılmasıyla Kuşadası’nda doğalgaz beklentisi içindeki vatandaşların sayısında ciddi bir patlama yaşandı. Ne var ki, Enerya, bu süreç içinde söz verilen yatırımları yerine getirmekte gecikince, hedeflenen 20 bin abone sayısına bile ulaşılamadı. Son bağlantılarla birlikte Kuşadası’nda doğalgaz kullanan hane sayısının toplamın yüzde 15’i civarında olduğu, ilçenin yüzde 85’nin ise hala temiz enerjinin yolunu gözlediği ifade edildi.

Bazı başvuru sahiplerine, gecikmenin nedeni olarak, Kuşadası Belediyesi’nin hatların çekileceği alanların belirlenmesi için gereken kırmızı çizgiyi oluşturmadığı gerekçesi öne sürüldü. Bölge dağıtıcısı olan Enerya’nın Aydın il genelinde 2020 yılı sonunda toplam 100 bin aboneye ulaştığı duyuruldu. Aydın Bölgesi dağıtımına 2011 yılında başlayan şirketin, 2020’de ulaşılan bu rakamı 2016 hedefi olarak ortaya koyduğu belirlendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER