© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Turizmi Ayağa Kaldıracak İlk Model Hayata Geçiyor

Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Bülent Cinel, turizmin 12 aya yayılması için Uluslararası Diş Merkezi gibi tesislerin sayısının artmasının tek çare olduğunu söyledi.

Kuşadası’nda Güney Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği ile inşa edilen, ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde sağlık turizmi alanında hizmet verecek olan diş merkezinde çalışmalar tamamlandı. Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Bülent Cinel, yapımı biten merkezin Kuşadası’nda turizmin 12 aya yayılması için gerekli anlayışa örnek olacak iyi bir model olduğunu belirterek, bu tür yatırımların artması gerektiğine dikkat çekti.

ALTI ÜNİTE HİZMET VERECEK

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ön ruhsat süreçleri tamamlanan merkezin hizmete girmesi için yapılan düzenlemeler tamamlanırken, izin süreçleri yeniden planlanarak onayı alındı. Aydın’a sağlık turizmi alanında önemli katkılar sağlayacak olan tesisin açılışı İl Sağlık Müdürlüğü’nün girişimleriyle sağlandı. 1.200 metrekarelik kapalı alana sahip 6 diş ünitesi, ameliyathaneleri olan, ileri teknoloji dental tomografi, panaromik ve periapikal röntgen cihazları, diş protez laboratuvarı alt yapısına sahip tesiste implant cerrahisi ve protetik üst yapısı, kök kanal tedavisi, diş beyazlatması ve estetik diş hekimliği tedavileri hizmetleri verilecek.

7 KAT FAZLA GETİRİSİ VAR

Yatırımın Kuşadası’na katkılarını değerlendiren Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Bülent Cinel, Diş Merkezi’nin model olması bakımından son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Sağlık Turizminin 12 ay süren bir aktivite sağladığını belirten Dr. Cinel, “Kuşadası, gerek mevcut tesisleri, gerekse sahip olduğu doğal ve tarihi güzellikler bakımından her türlü zenginliğe sahip. Ancak biz bu nimetlerden sadece yılın yarısında yararlanabiliyoruz.  Yılın kalan yarasında tesislerin büyük bölümü atıl. Oysa Diş Merkezi gibi örnekler artar ve hizmet alanları çeşitlendirilirse, yılın 12 ayı konuk ağırlama şansı olacaktır. Tedavi amacı ile seyahat eden turistlerin normal bir turiste göre 7 kat fazla harcama yaptığı düşünülürse, sadece konaklama tesislerine değil, çevredeki işletmelere vereceği katkı ortaya çıkar” dedi.

Kuşadası Belediyesi’nin Davutlar’da bulunan termal kuyuları termal turizme kazandırma yolundaki girişimlerinin, sağlık turizminin önemli bir parçası olduğunu belirten Sağlık Turizmi Derneği Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı:

TERMAL YATIRIMLAR ÇOĞALMALI

“Kuşadası Belediyesi’nin termal turizmin kalkınması için yaptığı hamleler son derece önemli. Ama tek başına Kuşadası’nın kalkınmasına yetmez. Önemli olan fizik tedavi hizmetini de beraberinde sunacak termal yatırımlarla birlikte, sağlık turizmi amaçlı hizmetleri çeşitlendirecek yatırımların artması. Ancak başarıya ulaşmak için en önemli unsur, bu alanda faaliyet gösterecek tüm aktörlerin birlikte hareket etmesi ve tanıtımın doğru yapılması. Kuşadası, Sağlık Turizminin kalkınabilmesi için tüm olanaklara sahip. Önemli olan bu olanakları kullanacak yatırımcıların bulunması ve yatırımların bir an önce hayata geçmesi. ”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER