© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Ramazanda Çadır Kurulmayacak, Gıda Kolisi Dağıtılacak

Pandemi'den kaynaklı Türkiye genelinde Ramazanda kurulacak iftar çadırları yerine belediye, kaymakamlıklar, valiler ve yardım kuruluşları tarafından gıda kolileri dağıtılacak.

Ramazan'da tüm Türkiye genelinde iftar çadırları kurmak yerine yardıma muhtaç ailelere gıda kolileri dağıtılacak.

İl ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma vakıfları ve belediyeler pandemiden kaynaklı kurulamayacak iftar çadırları yerine alınacak başvurularla yardımların daha çok ailelere ulaşması adına kuru gıdadan oluşan yardım kolilerinin dağıtılmasını kararlaştırdı.

Her ramazanda olduğu gibi bu rahmet, mağfiret ve yardımlaşma ayı olan ramazan ayında da Türk Kızılayı, İHH, Denizfeneri, Hayrat Vakfı, Sadakataşı, Merhamet Derneği, Umut Kervanı, Yetimeli, gibi bir çok yardım kuruluşu, sivil toplum kuruluşları, bir çok hayırsever ve varlıklı iş adamları ekonomik anlamda sıkıntı çeken vatandaşlara yardım yapacak.

Valilikler, kaymakamlıklar ve belediyeler de muhtaç insanlara yardım noktasında özellikle ramazan ayında sosyal yardımlaşma vakıfları kanalıyla gıda yardımında bulunacak.

Yapılacak yardımlar ise E-devlet, CİMER ve SYDV merkezlerine internetten veya bizzat başvuru ile yapılabilecek.

Vatandaşların ramazan ayında gıda, nakdi, eğitim, sağlık ve evlenme yardımını almak için Kuşadası'nda başvuru yapabilecekleri vakıf merkezinin iletişim, adres ve telefonları:

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

Camikebir Mahallesi Çağdaş Sokak No:5
+90 (256) 614 99 48 - Kuşadası / AYDIN  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER