© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Protokol İmzalamakla Yerel Yönetim Olunmaz!

Yerel yönetimlerin kadın ve toplumsal cinsiyet sorunlarına çözüm üretmesini bekleyen Emine Akın Fırat “Protokol imzalamakla kadın dostu belediye olunmuyor” diyor.

Halkın sorunlarını en kısa sürede çözmesi beklenen pek çok yerel yönetim, kadın ve toplumsal cinsiyet konusunda geride kalıyor. Yerel yönetimlerin kadınlara yönelik hizmetleri çoğunlukla meslek edindirme kursları ya da hobi amaçlı aktivitelerden oluşuyor. Bu durum da toplumsal cinsiyet eşitsizliğini artırıyor. Öte yandan yerel yönetimler toplumun yarısını oluşturan kadınların taleplerini dinliyor mu sorusu da akıllarda soru işaretlerine neden oluyor.

“Kadın Dostu Belediye protokolünü imzalamakla kadın dostu olunmuyor” diyen Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Emine Akın Fırat ise birçok belediye meclisinde kadınların söz sahibi olmadığını belirtti. Bu anlamda yerel yönetimlerin kendilerini geliştiremediğini söyleyen Fırat, şunları dile getirdi: “Kuşadası Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi taleplerimiz doğrultusunda kuruldu. Taleplerimizi ciddiye alacaklarını söylediler ancak pandeminin de etkisiyle somut adımlar henüz atılamadı. Belediyenin bir danışma merkezi var. Bizim talebimiz bu merkezin dışında, şiddete maruz bırakılan kadınlar için sığınak, çocuklar için kreş, kadınların istihdam edilmesi, kadınların belediye organlarında eşit işle, eşit görev almaları. Kadın Meclisi içerisinde feminist bakış açısını da geliştirdik ve tüm kadınlarla bu çatı altında iletişim kurabiliyoruz. Konseyde kadınlar ile ortak bir dil yakaladık ve bu sayede kentte yaşayan tüm kadınlarla başarılı bir iletişim kurabiliyoruz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER