© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Milyonluk yatırım Kongre Merkezi kemirgenlere ev oldu!

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü büyük kongre merkezi olan Kuşadası Kongre Merkezi (KOMER) çürümeye terk edildi.

2005 yılında inşaatına başlayan ve 2013 yılında dönemin Başbakanı olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Avrupa’nın en büyük kongre merkezlerinden biri olan KOMER farelere teslim oldu. En son 5 yıl önce Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen kongre merkezi, kaderine terk edildi. Turizm Bakanlığı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) arasındaki anlaşmazlıklardan dolayı milyar dolarlık yatırım sahipsiz kaldı.

KUŞADASI İSYAN EDİYOR
Kuşadası’nın bölge turizmini 12 aya çıkaracak bir yatırım olarak planlanan kongre merkezinin sadece 4 etkinliğe ev sahipliği yaptıktan sonra faaliyetinin durmasına Kuşadası isyan ediyor. Başta Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel olmak üzere turizmciler de Ankara’nın artık Kuşadası’ndaki bu sesi duymalarını istiyor.

BAŞKAN GÜNEL; ‘’ MİLLETİN PARASI ÇÜRÜYOR, DEVLET YETKİLİLERİ DE SEYREDİYOR’’
Kongre Merkezi ile ilgili her fırsatta yetkililere çağrıda bulunan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, son olarak Kuşadası Sokak Festivali basın toplantısında çağrısını yineleyerek, ‘’ Kuşadası Belediyesi’nin bütçesinin yarısı oranın yatırımı. İşletmek için formül ürettik, bu konuda halen çabalıyoruz. Bir formül peşinde gidiyoruz ama yani bu kadar büyük bir yatırımın riskinin altına herkes girmekten çekiniyor. Bu konuda ben cesaret gösterdim. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı da bu konuda elinden gelen özveriyi gösterdi ama bu ilçe belediyesinin altından kalkabileceği bir iş değil. Bu ancak Devlet kurumlarının organizasyonu ve profesyonel bir işletmeyle hayata geçebilecek bir alan. Oranın elektrik ve işletme maliyeti bizim boyumuzu aşar ama Kuşadası halkının, bölgenin böyle bir merkeze ihtiyacı varken 500 milyonluk yatırım orada çürüyor. Çürümesini de Devlet yetkilileri uzaktan izliyor’’ dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER