© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Milli Parklar Müdürlüğünden ve İşletmeciden Açıklama!

Çoğunluğu Kuşadası merkezli, 19 sivil toplum kuruluşunun Milli Park’taki mangal ve ziyaret saatleri konusundaki ortak bildirisine Dilek Yarımadası Milli Park Müdürlüğü’nden anında cevap gelirken bir açıklamada işletmeci firmadan geldi.

Dilek Yarımadası Milli Parklar Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“1- Milli Parkımızda herkesin yanında getirdiği mangalı yakabileceği bir uygulama kesinlikle yasaktır. Önceki yıllarda olduğu gibi, Restoran ve Büfe Alanlarında bulunan ve İşletmeci tarafından sınırlandırılmış alanda görevlisi eşliğinde 1 adet ızgara hizmetiyle ziyaretçilerimiz yanlarında getirdikleri ürünleri pişirebilirler.
2- Yenilenen tüm tesislerimiz etrafında yangın söndürme ve önleme amaçlı Hidrant Hatları ve Su Depoları İşletmeci tarafından tesis edilecektir.
3- Turizim İşletme Belgesi alınması şartıyla sadece 1. Koydaki Restoran Alanında Aile olan misafirlerimize dönük Rezervasyonlu restoran hizmeti Kuşadası İlçesi Mülki İdaresi tarafından belirlenen genel turizm çalışma saatlerine tabi olabilecektir. Milli Park Müdürlüğü olarak, mevzuat çerçevesinde yapılan tüm faaliyetler 24 saat denetlenmekte ve Milli Parkımızın korunması hususunda en yüksek seviyede hassasiyet içindeyiz.”

İŞLETMECİ FİRMADAN AÇIKLAMA
Park içinde yeni döneme ilişkin düzenlemeler ve bu konuda yapılan önlemler hatırlatılırken, bir açıklama da yeni sezonda koylarda hizmet verecek olan Serkan Group Turizm Yatırımları ve İşletmeciliği Yetkilisi Serkan Göl'den geldi. Göl, kamuoyunda yapılan kirli paylaşımlar hakkında bilgilendirme yapılmasının mecburi olduğunu belirterek, vatandaşların söz konusu sosyal medyada yanlış paylaşımlara itibar etmemelerini dile getirdi. Sözlerine devam eden Serkan Group Turizm Yatırımları ve İşletmeciliği Yetkilisi Serkan Göl şu ifadeleri kullandı; 

1- Milli Parkın 4 koyunda bulunan 5 restorantta  geçmişte olduğu gibi tek mangal olacak ve bu mangalda pişirme hizmeti verilecektir. Vatandaşlar yanlarında mangal getirmeyecektir.
2- Sadece İçmeler Koyunda Turizm İşletme Belgemizle birlikte ailelere rezervasyonla belli kapasitede gece 24:00'e kadar hizmet vereceğiz.
3- Burada verilecek hizmeti verecek Güzelçamlıdaki esnaflardan bahsedilmiştir. Şimdi o esnafların Milli Parka mesafesi ölçülsün. İçmeler koyundaki 300 m2 de her türlü önlem alınmış restoranmı risk oluşturuyor yoksa onlar mı?
4- Göçmen kaçakçılığında bahsedildi. Güzelçamlı sınırları içinde göçmen kaçakçılığı miktarına bakılmalı veya Milli parktakine bakılmalıdır hangisi fazladır? Burada her yer kamera ve 2 tane Jandarma Karakolu var. Herhalde bu iş için en son yer burasıdır.
5- Bizden bazı beklentisi olupta karşılanmıyan Güzelçamlıdaki bazı yetkili ve şahıslar içinde şuan için susmayı tercih ediyoruz.
6- Tüm amacımız Milli Parka gelen misafirlerimize kaliteli, hijyenik, sağlıklı bir hizmet sunmak ve uygun fiyatlarla her kesimin faydalanacağı bir hizmet ortaya koymak.
7- Bildirideki art niyetide ortaya koymak adına, aynen şu ifadeler var ”Güzelçamlıda bu tip faaliyetleri yapacak her türlü donanıma ve bilince sahip işletmeler var” bu ne demek oluyor, Milli park sınırında bulunan birkaç işletmenin her m2 de mangal yakmasında sakınca yok, Ancak bizim kullanacağımız 1 adet mangal sakıncalı, çünkü bizim bilinç düzeyimiz düşük! Etrafında yeni yaptığımız hidrant hattı bulunan tesislerimiz sakıncalı ama masalarda yangın tüpü bile olmayan Milli Parka bitişik diğer esnaf mekanları sakıncasız. Takdir Kamuoyunun.
8- Biz Tarım ve Orman Bakanı tarafından imzalanan ve 20 yıl süreli sözleşmemiz kapsamında tüm faaliyetlerimizi kuralına uygun yerine getireceğiz. İdarenin ve Jandarma birimlerinin tüm denetimlerine açığız. Bize sözleşme kapsamında aldırılan tüm önlemleri gerçekleştireceğiz.

Bizim Devletimize güvenimiz ve saygımız var, Art niyetli bu kişilere de Devletlerine güvenmeyi ve saygı duymayı öneririz. 

Kamuoyuna Saygıyla Bildiririz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER