© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Kuşadası'ndaki peş peşe depremlerin ardından uzmanlardan açıklama

Kuşadası'nda sabah saatlerinde meydana gelen 4.2'lik depremin ardından ünlü uzman isimler tarafından depreme ilişkin paylaşımlar peş peşe geldi.

Bu sabah saat 07,42’de Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Sosyal medya hesabından depreme ilişkin bir paylaşım yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Büyüğünü beklemiyorum” dedi. Ercan, Kuşadası’ndanki depremin Sisam’da yaşanan depremin artçısı olduğunu belirterek ilişkin şunları kaydetti: “Kuşadası-Karaova ile Sisam sınırında denizde 11.06.2023'de 07.42'de, 13 km derinde olan M4,3'lük deprem 2020'de M7,0'lık depremin artçısıdır. Büyüğünü beklemiyorum.”

'İZMİR DEPREMİ DE BURADA OLMUŞTU'
AFAD tarafından açıklanan verilere göre 4.2, Kandilli Rasathanesi'nin ise 4.3 büyüklüğünde gerçekleştiğini açıkladığı Kuşadası Körfezi merkezli depremin ardından Jeolog Prof. Dr. Naci Görür de sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Sabah saatlerinde meydana gelen depremin Sisam Fay Zonu'nda gerçekleştiğini söyleyen Prof. Görür, depremin yerinin Kuşadası Soğucak'ın kuzeyinde olduğunu ve fayın deniz içerisindeki devamında görüldüğünü açıkladı. Prof. Görür, "İzmir depremi de burada olmuştu" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kandilli rasathanesinden edinilen bilgiye göre sabah saatlerinde başlayan artçı sarsıntıların devam ettiği görüldü. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER