© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Kuşadası'nda Tarihi Gün! Aşılama Sağlık Çalışanları İle Başladı!

Çin'den Türkiye'ye getirilen CoronaVac aşısı, Kuşadası Devlet Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı.

Çin’den gelen 3 milyon doz CoronaVac aşısının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Laboratuvarları’ndaki 14 gün süren analizleri sona erdi. Isı takibinin yapıldığı araçlarla 81 ile nakilleri tamamlanan aşılara, TİTCK dün akşam saatlerinde acil kullanım izni verdi.

Çin Aşısı’na acil kullanım izni verilmesinden sonra Kuşadası’nda sağlık çalışanlarının aşılanmasına başlandı. Kuşadası'nda ilk aşı Kuşadası Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Kuyucu’ya yapıldı.

İlk aşıyı olan Başhekim Yusuf Kuyucu, ağrı ve sızı hissetmediğini belirtti. "Her şey yolunda işliyor." diyen kuyucu aşının tüm millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

15 AŞI ODASI HAZIRLANDI

15 aşı odasının oluşturulduğu Kuşadası Devlet Hastanesi’ne ilk gün için 170 doz aşı getirildi. Kuşadası Devlet Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Söke’deki depolama merkezinden Kuşadası’na randevu sayısına göre aşı gönderilecek. Gelen aşılarla önce ilçedeki sağlık çalışanlarının aşılanması tamamlanacak. Bu süreçte günlük ortalama 50 doz aşı uygulaması yapılacağı belirtildi.

PEKİ SİSTEM NASIL İŞLEYECEK

Koronavirüs aşısı için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182'den randevu alınarak başvurulabilecek.

Bu sistemler üzerinden aşılananların durumu da takip edilecek.

Koronavirüs aşı randevuları da şuan için ilk olarak sağlık çalışanları için MHRS üzerinden verilmeye başlandı.

Daha sonra ilk risk grubunda olan vatandaşlar sistem üzerinden bağlı oldukları Aile Sağlık Merkezleri, tüm kamu, özel ve üniversite hastanalerinden randevu alabilecek. Aynı zamanda vatandaşlar aşı için risk grubunda olup olmadığını da sistem üzerinden öğrenebilecek.

AŞILAMA ÇALIŞMALARI 4 AŞAMADA YAPILACAK

Aşılama çalışmalarının dört aşamada yürütülmesi planlanıyor. İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlar ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak. İkinci aşamada toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunan kişiler aşılanacak. Üçüncü aşama, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunan vatandaşları, genç yetişkinleri, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanları kapsamakta. Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER