© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Kuşadası'nda Palmiye Trafiği Baş Döndürüyor!

Kuşadası Belediyesi'nin çarşı düzenlemeleri kapsamında Barbaros bulvarına yeni palmiye ağaçları dikilirken, vatandaşlar tepki gösterdi.

İlçenin en işlek caddelerinden biri olan Barbaros Bulvarı’ndaki her biri 60 yaşındaki palmiye ağaçlarını “yaşlandılar” gerekçesiyle söken Kuşadası Belediyesi, aynı caddeye yeniden palmiye ağacı dikti.

Çevre yolunun belirli noktalarında ağaç dikiminin devam ettiği Kuşadası’nda, kentin farklı noktalarında bulunan palmiye ağaçlarının köklenmesine başlandı. Yaşlandıkça değerlenen ve İzmir dahil Türkiye’nin pek çok kentinde koruma altına alınan yaşlı ağaçların köklendiği bulvarda yeni dikilen palmiyelerin eskisine göre daha kısa olduğu gözlendi. Daha değerli olan eski ağaçlar kökletilirken, hem maddi olarak hem doğal bakımdan daha değersiz olan genç ağaçlara para ödenmesi doğaseverlerin tepkisini çekti.

Vatandaşların sosyal medya platformlarında yoğun tepkiyle karşıladığı yeni palmiyelere yapılan yorumların bazıları ise dikkat çekti. Bir çok vatandaş ortak noktada buluşurken, "Sen yarım asırlık ihtişamlı palmiyeleri sök Adagöl' e dik sonra gel bu palmiyeleri dik yerlerine Direkt bunları dikseydin Adagöl'e olmaz mıydı?" diye sorular yöneltirken, Bazı vatandaşlar "Kaç yıllık palmiyeleri kes sonra yine palmiye dik. Pes valla. Madem palmiye dikecektiniz gövdesine sarmaşık dolanan palmiyeleri neden söktünüz? diyerek tepkilerini gösterdiler. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER