© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Kuşadası'nda Kruvaziyer Hareketliliği Sürüyor

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde gemi turizmi hız kesmeden devam ediyor. İstanbul ile birlikte Türkiye'nin en önemli kruvaziyer limanı olan Kuşadası, yine 3 gemi birden ağırladı.

Sabah saatlerinde Kuşadası Limanı'na yanaşan gemilerden inen çoğunluğu ABD ve Avrupalı 8 bin 67 turist ile yaklaşık 5 bin 163 gemi mürettabatı ilçeye giriş yaptı. Gemilerden inen çok sayıda turist, servis otobüsleriyle Efes Antik Kenti ve Meryemana Evi’ne hareket etti. Bazı turistler ise Kuşadası’nda şehir turu ve çarşı gezisi yaptı.

Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Koordinatörü ve Ege Port Kuşadası Genel Müdürü Aziz Güngör, 2022 sezonunun Kovid-19 salgınının gölgesinde başlanmasına rağmen mart ayıyla güçlü bir atağın yaşandığını belirtti. İlkbahardaki hareketliliğin yaz sezonuyla hızını artırdığını, limana bu yıl 223 gemiyle 274 bin 128 yolcunun geldiğini bildiren Güngör, yıl sonuna kadar 750 bin yolcu beklediklerini söyledi.

Güngör, "Yıl sonuna kadar gemi sayısının da 500'e ulaşmasını bekliyoruz. Dolayısıyla yoğun aylara yeni giriyoruz. Sezonun önemli bir kısmı bundan sonra gerçekleşecek. Özellikle ağustos, eylül ve ekim ayında çok sayıda gemi bekliyoruz. Ağustosta 70, eylülde 70, ekimde ise 80'i geçmesi bekleniyor." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER