© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Kuşadası'nda 2. Tariş Vakası!

Mahkemelik inşaatın hemen bitişiğinde yer alan 9 bin 477 metrekare büyüklüğündeki parselde yapılması planlanan projenin, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne sunulduğu açıklandı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin inşaat başlattığı Tariş alanı ile ilgili dava sürerken, olaylı arsanın bitişiğindeki eski top sahasına da Kuşadası Belediyesi’nin içinde ticari alanların da yer aldığı bir proje başlattığı açıklandı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 9 bin 477 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde planlanan projede belediyeye gelir getirecek dükkanlar, anfi tiyatro ve 550 araçlık bir otoparkın bulunacağını duyurdu. Günel, sözünü ettiği projenin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na sunulduğunu söyledi.

Kuşadası’nda, halkın yeşil alan olarak kalmasını istediği Tariş arsası üzerindeki tartışmalar sıcaklığını korurken, Kuşadası Belediyesi’nin aynı büyüklükteki eski Top Sahasını da yapılaşmaya açma girişimi şaşkınlık yarattı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, rekreasyon alanı olarak görünen ve ilçenin en değerli alanlarından biri olarak kabul edilen arsa konusundaki düşüncelerini, Aydın merkezli bir internet sitesine verdiği röportajda açıkladı. Günel, önceki gün yayınlanan röportajın eski Top sahası ile ilgili bölümünde şunları söyledi:

“Tariş alanı yapımına başlandı. Orada toprak saha dediğimiz yerin projesi bitti şimdi burada hem yaşam alanı hem ticaret alanı yapılacak projeyi Sn. Özlem Çerçioğlu’na sundum. İkinci bahar dediğimiz emeklilerin vakit geçireceği alan var. Gençlerimiz için sanatsal ve müzik alanları var. Anfi tiyatro var 550 araçlık otopark var.”

Kuşadası Belediye Başkanı, söyleşi sırasında kendisine yöneltilen “Toprak sahaya ticari alanlar yapacağınızı söylediniz. Ticari alan az mı ki Kuşadası’nda ticari alan yapıyorsunuz?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Bu bölge ticari alan. Kuşadası Belediyesi’nin 10 tane daha ticari dükkânı olsa kötü mü olur, belediye olarak biz de gelir elde ederiz. Bizim insanımızın bazı şeylere karşı alerjisi var biz AVM yapmıyoruz. AVM yapsa insanların söylenmesi haklı. Yaşam alanında ticari alan olması gerekir.”

Belediye Başkanı Ömer Günel’in kamuoyu ile 15 Şubat tarihinde paylaşmasına rağmen eski Top Sahası üzerindeki yapılaşma ile ilgili çalışmaların aylardır sürdüğü belirlendi. Kuşadası İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Belediye Meclisi’nin Eylül oturumuna getirilen projenin, daha sonra meclis gündeminden geri çekildiği ortaya çıktı.

Slk Haber

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER