© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

"Kuşadası'na Otizm Destek Merkezi Açacağız"

Aydın Büyükşehir Belediyesi 2 Nisan Düna Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Atatürk Kent Meydanı'nda etkinlik düzenledi. Başkan Çerçioğlu, "Önümüzdeki aylarda Kuşadası'na da Otizm Destek Merkezi açacağız" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Atatürk Kent Meydanı'nda bir takım etkinlikler düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ilçe belediye başkanları, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, DEVA Partisi Aydın İl Başkanı Meltem Gürler ve çok sayıda davetli katıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Otizm Destek Merkezi'nde eğitim alan öğrencilerinden oluşan Türkiye’nin tek otizmli bando takımı gösterisini sergiledi.

Etkinlikte konuşan Başkan Çerçioğlu, "Otizmli çocuğa sahip olan aileler üzülmesinler. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanlarındayız. Otizm Destek Merkezimizde bilim insanlarının gösterdiği doğrultuda İstanbul Tohum Otizm Vakfı ile birlikte ortak çalışma yürütüyoruz. Otizm ile ancak ve ancak eğitimle başa çıkılabildiğinin farkındayız. Otizmli çocuklarımızın haftada 40 saat özel eğitim almaları gerekiyor. Bu durum gerçekten çok külfetli. Bunu bildiğimiz için Otizm Destek Merkezimizdeki tüm eğitimlerimizi ücretsiz olarak sunuyoruz. Kuşadası ilçemize 4-5 ay sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak kreş ile birlikte otizm destek merkezini açacağız” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER